Re: kabel dvi+audio=>hdmi
Tohle zvládnou asi jedině AV receivery a to ještě jenom ty lepší. Napiš typ televize, třeba existuje nějaká rozumná cesta jak to propojit.
typ doplněn do 1. postu :)
Kouknul jsem na to, to je docela nepekna vec teda. Podle manualu bud hdmi nebo scart, bohuzel externe zvuk hdmi tahle tv neumi. Samozrejmne prevodniky existuji http://www.avhifi.cz/online-obchod/p...mi-atlona.html ale jsou drahy. A hlavne potrebujes digitalni vystup zvuku, to jsi nenapsal jestli tvoje pc ma (SPDIF). Nejjednousi reseni je proste pripojit externi repraky k pc, ty v TV stejne nejsou nic moc, tak pokud nejsi narocny, tak to pujde i levne.
Dix: díky za info, to je to, čeho jem se bál :) Takže koupím reproně a bude vystaráno :) SPDIF to sice má, ale 5 a více kč to toho vrážet nebudu. Takže díkes moc a K+ a já jdu vybírat repro :)
1 Příloh-a(y)
No já mám taky TV Panasonic a tam se dá u HDMI. vstupu nastavit, jestli má brát digitální zvuk (tzn. z HDMI kabelu) nebo analog, tzn. z jiného kabelu, který je do TV přiveden přes cinche.
Mrkni se radši ještě jednou pořádně do nastavení TV
Malli: díky za tip, K+ ;) ale asi mám trošku strarší typ, páč co si pamatuju mám to menu trošku chudší. Zítra na to ale zkusím ještě mrknout (teď naši čučej na TV)
Citace:
Původně odeslal
Patrez
Malli: díky za tip, K+ ;) ale asi mám trošku strarší typ, páč co si pamatuju mám to menu trošku chudší. Zítra na to ale zkusím ještě mrknout (teď naši čučej na TV)
No podle tohohle:
http://www.panasonic.cz/soubor.aspx?id=30784
strana 20, má volba zvuku z HDMI 3 volby - Automatický, digitální a analogový.
=> takže máš ještě o jednu volbu víc než já. A prej chudší menu :-)
1 Příloh-a(y)
Tak světe div se, ale dneska příjdu k TV, odšoupnu jí, abych se za ní dostal. Připojím DVI-HDMI, pak ze zvukovky na dva cinche audio input, takhle jsem to ostatně dělal několikrát a vždy bez uspěchu. Pustím kompa a jdu si ke stolku pro ovladač pak pouštím TV přepnu vstup na HDMI, koukám jak nabíhají widle a najednou voilááá zvuk "spouštění windows" :) Skáču metr vysoko radostí :D Ale nepochopím proč to před tím nešlo, s ničím jsem nehýbal a zapojil jsem to jako už aspoň 100x :D No hlavně, že to jede. Ještě jsem pro sichra vyfotil nastavení zvuku, když by se to někomu hodilo ;) Mockrát díky všem za rady.