vedel by mi niekto poradit ako realizovat vo windows form application okno v ktorom by som mal po lavej strane klikacie menu(button) a v strede by sa menilo nejake okno?
Printable View
vedel by mi niekto poradit ako realizovat vo windows form application okno v ktorom by som mal po lavej strane klikacie menu(button) a v strede by sa menilo nejake okno?
1) V čem to hodláš vytvářet?
Jinak nějaká jednoduchá "aplikace" tohoto typu je easy, prostě na událost OnClick příslušného tlačítka v "levém menu" vždy pověsíš proceduru, která ti "něco provede" v tom "hlavním okně"...
C#
len ma nejak nic nenapada co bz sa malo spravit po kliknuti, co ma zavolat
Hele tak to už je otázka co budeš chtít, aby to dělalo :-)
Nevím, co to má být za aplikaci :-)
Může tam být něco ve stylu (nepíšu to v C#, ale to jistě vidíš sám :-)
Sub SayHelloWorld ()
MsgBox "Hello, world!"
End Sub
A procedura "dělající něco s tlačítkem z menu může vypadat takhle
Sub Button1.OnClick ()
Call SayHelloWorld
End Sub
:-) Prostě si musíš rozmyslet, co chceš, aby ta tvá aplikace dělala, a příslušnou proceduru pak zavoláš po stisku příslušného tlačítka, comprende? :-)
teda konkretne bz som chcel nieco take ako TAB, stym ze namiesto tych tabov budem mat tlacitka, ako keby som mal webovu stranku s menu
klicovy slovo je "MDI Window"
neco je popsany tady: http://www.dreamincode.net/forums/showtopic57601.htm
Dík, já se v C# moc neorientuju, nicméně princip asi bude pořád stejnej, musí si rozmyslet, co má ta aplikace dělat a jak reagovat na jednotlivé ovládací prvky :-D
diky, presne to som potreboval.
inak este jednu vec by som chcel vediet, ked mi to vykresluje nove okno po kliknuti tlacitka a to okno nastavim na formBorderStyle - none tak ovladanie okna mi nezmizne "dokonale" stale preblikne ze tam bolo minimalizovat, maximalizovat atd je to nejaka nedokonalost? da sa toho nejak zbavit?
zalezi kdy nastavujes border style, mel bys to nastavit vlastne uz v konstruktoru toho okno. Proste jeste driv nez ho zacnes zobrazovat.
Ale strilim od boku, treba je to fakt bug...
vedel by mi este niekto povedat ako dostanem do TextBox-u hodnotu z databazy?
pri vypise
Prvky s jednou hodnotou (TextBox)Kód:SELECT login FROM klient WHERE login ='skorec' ;
Control.DataBindings.Add
cieľová vlastnosť ovládacieho prvku
dátový zdroj (DataSet, DataTable, DataView)
stĺpec z dátového zdroja
neviem z toho vist...
jedine co mi funguje je comboBox
Kód:string sql = "SELECT * FROM projekt";
cmd = new OracleCommand(sql, conn);
cmd.CommandType = CommandType.Text;
da = new OracleDataAdapter(cmd);
cb = new OracleCommandBuilder(da);
ds = new DataSet();
da.Fill(ds);
comboBox_id_projekt_projekt.DataSource = ds.Tables[0];
comboBox_id_projekt_projekt.ValueMember = ds.Tables[0].Columns[0].ColumnName;
comboBox_id_projekt_projekt.DisplayMember = ds.Tables[0].Columns[1].ColumnName;
comboBox_id_projekt_projekt.Text = "";
vedel by mi niekto poradit? ked pouzijem MDI Window, ako spravit preklikavane medzi vytvorenimi oknami bez toho aby som pouzil MdiWindowListItem ? chcel by som to cez tlacitka!
momentalne mam okna cez nieco.show(); a nieco.hide(); cez tlacitka co sa mi nezda dost efektivne, chcel by som aby sa to riesilo cez tlacitka tak ze stale sa pozadovane okno da navrch ako je to v MdiWindowListItem ze len preklikavam pozadovane okna.