Lama dotaz - kompatibilita opt. mechanik v noteboocich (thinkpad r61e)
Odchazi mi dvd vypalovacka na notebooku, na thinkpadu r61e, kdyz bych chtel novou, musim mit od lenova, nebo jsou vsechny stejny, a muzu koupit vicemene libovolnou? Ta co odchazi je nejaka prevlecena LG, nebo neco podobnyho. Maji vsichni vyrobci stejne rozhrani atd?
Bude fungovat treba tohle? http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...0B.html?&all=1 Zrovna v diskuzi pod tim pisou, ze je to univerzalni, a tudiz by to melo fungovat vicemene vsude, ale radsi se preptam i tady.
Re: Lama dotaz - kompatibilita opt. mechanik v noteboocich (thinkpad r61e)
Vsechny stejny nejsou, predevsim si over ze se tam fyzicky vejde + !! ze ma odpovidajici konektory !!! Presne stejne uvazoval kolega a koupil "normalni satovou mechaniku" a zjistil ze ma jiny konektory.
Re: Lama dotaz - kompatibilita opt. mechanik v noteboocich (thinkpad r61e)
tak tak, nejlepsi je kouknout na specifikaci tveho notebooku u vyrobce, respektive co treba nabizi za firmwary a pro jake typy vypalovacek a vybirat tedy z portfolia, ktere primo Lenovo nabizi v tve rade (u Dellu je to treba taky 5 typu mechanik v jedne modelove rade)
A jeste byl kdysi problem v tom, ze IBM/Lenovo nektere typy jinych soucastek (typicky prave CD/DVD mechaniky, wifi atd.) od jinych vyrobcu, nez pro ne IBM "schvalenych" blokovala BIOSem, takze soucastka "mechanicky pasovala", ale notebook s ni nepracoval (modifikovaly se BIOSy).
Zjisti na inetu podle presneho znaceni tve mechaniky, co je to presne zac a zdali se neda bezne koupit. Pokud ano, drzel bych se stejneho typu, pokud uz nevyhovuje nebo se neprodava, pak nejlepe prolezt fora IBM/Lenovo notebooku a zjistit, co se tam da narvat a bez potizi pracuje.