Oplati sa dnes este NVidia 280 ?
Tak som pozeral ako sa hybu ceny NVidia kariet od uvedenia novych ATIn a narazil som na jednu zaujimavu:
BFG GeForce GTX 280 H2OC 1GB, PCI-E http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56474
Momentalne mam ATI 4830, ale uz mam objednane 24" LCD 1900x1200. Najnovsie hry nehravam, ale ked je nejaka dobra akcia do takych 15 eciek, tak co-to kupim - Crysis, Left4Dead, Half-Life 2 a pod... Moje pracovne a rodinne vytazenie mi momentalne umoznuje byt obcasny gejmer...
Je to este 65nm technologia, spotreba je tiez vyssia ako 285, teploty tiez, ale ked je to vodou chladeny fullcover...
Nejake testy som pozrel, ale rad by som pocul nejaky nezavisly nazor...
5850ka od ATI je nad financny ramec, a 57x0 sa mi zase za tu cenu nezdaju az taky dobry kauf - a to su este len zo vzduchom.
A ked zaratam k hocijakej grafike fullcover blok, tak sa to v cenach prejavi dost vyrazne... A podla recenzii a tak mam dojem, ze len blok na cip je malo, ked mi odidu napatove regulatory, bo budu len pasivne chladene...
Re: Oplati sa dnes este NVidia 280 ?
dneska už bych do toho nešel, natož do 65nm verze. buď chvíli počkej na fermi, nebo došetři na 58xx, ale tohle už nekupuj (případně jetý na aukru nebo tak nějak).
Za tu cenu to s fullcover blokem rozhodne neni spatna cena, jak pises. Trochu nevyhodou je spotreba te karty (a je take otazkou, o kolik navic pujde pretaktovat, ackoliv bude pod vodou).
a jakou cenu to má kupovat a taktovat, když to má výkon s bídou HD 5750, kterou lze chladit pasivně? :rolleyes:
No ta karta je uz vyroby trochu taktnuta a to by mi mozno aj stacilo.
Len neviem, ci by moj zdroj stacil (Enermax/485W) - asi ano, ale ked as pozaduje 550ka...
Zatial to tak nesuri, mozno po Vianociach bude situacia lepsia.
Vsak mozem este kuknut ebay...
POINT OF VIEW VGA nVidia GTX260 896MB / Premium / Extreme / 55nm, CUDA + FAR CRY 2 se mi jeví za 2974 Kč s DPH jako velmi výhodná.
http://www.nextcomp.cz/main.aspx?CLS...PRO_ID=-530656
Tu nejde o to, že by som nechcel ATI, ale tá 280ka má aj fullcover vodný blok. Samostatný blok bude stáť plus mínus 1,5 - 2k CZK. Takže na cenu sa treba pozrieť aj z tohoto hľadiska. A navyše by na to bola záruka od výrobcu.
Už som raz takto riešil podobnú dilemu - našiel som blok za dobrú cenu ale zohnať kartu sa mi nepodarilo - výrobcovia medzičasom zmenili dizajn a bol som v keli...