Při startu Win xp sp3 zahuhne pc
Mám takový problém po instalaci win xp sp3 mi naběhne startovací obrazovka ale po chvilce se mi ten grafický běžec(nevím jak bych to lepší popsal.ten co je pod nápisem win xp.)zpomalý a uplně minimálně se pohybuje.zkoušel jsem to nechat a čekat na start ale po půl hodině jsem to nevydržel a musel vypnout pc vypínačem.restart nepomůže.pak mi najede hláška jestli chci zpustit pc normálním způsobem a to konečně zabere.ale při restartu je to pořád to samé.
Re: Při startu Win xp sp3 zahuhne pc
Dvě otazky
1) Fungoval ten system někdy nebo je to nová instalace.
2) Koukal ses na teplotu CPU v biosu?
Mam podobny problem. Win XP SP3 se po startu seknou na prihlasovaci obrazovce (jak jezdi dole tenka linka). Po RESETU nabehne vse normalne...
Zkusil jsem odstranit veskerou periferii, vymenil jsem kabliky k diskum, pak jsem je zkusil dat i do jineho slotu, nepomohlo. Koupil jsem novy disk (na system) a nainstaloval Win 7. Problem porad zustava, zasekava se to i na ciste instalaci Win na novy disk (zapojeny jen syst.disk).
V BIOSu je snad vse co jde na AUTO, myslim ze jsem tam nedelal zadnou zmenu. Delalo to jak se starou verzi, tak i po upgradu na nejnovejsi verzi BIOSu.
Vzdy pomuze jen RESET. Win XP pak najedou v pohode, Win 7 to rozhodi a 15-20 minut se kontroluji a nejspis opravuji.
Kdyz uz Win XP/7 nabehnou, tak frci v pohode, resp. na 99% ... BSOD u XP asi 3x za rok - vzdy to bylo pri DivXu.
Jo a teploty v BIOSu cca 45-55 stupnu.
co jsem zkusil:
1)odstraneni nepotrebnych veci (zustala deska, disk/y, RAM, grafika, USB klavesnice a mys)
2)vymena SATA kabelu
3)novy syst. disk
4)novy system (Win 7)
Prosim o radu, co muzu jeste zkusit. Asi jeste koupim novou-jinou desku.
p.s. sestava: E8400, asus p5k pro, 2+2GB RAM, ATI 4850, disky SATA system 80 GB (Hitachi), datovy 1TB (Samsung), ATA datovy 40GB (Samsung), Audigy 2, DVDRW
test pamětí a disku, kontrola desky a zdroje
Narazil jsem teď na podobný problém na kamarádčině notebooku, který vždy bez problémů fungoval.
Normálně se zapne, ale zatuhne ve stavu jednobarevné obrazovky se zobrazenou kurzorovou šipkou, se kterou samozřejmě nejde hýbat...
Nezdá se mi, že by měla některá komponenta důvod začít blbnout, ale jinak než tímhle nebo nějakým virem si to vysvětlit neumím... :(
Maul: udělá to i v nouzáku?
Snad to někomu pomuže ale po mé instalaci win xp sp3 mi taky systém ve fázi bílého pruhu který jede dole na obrazovce z leva do prava tuhnul, třeba 10 minut se pomalu načítal ale pak to sao přestalo nevim proč. A taky někdy mi to zůstane v přihlašovací obrazovce, tak zkuste zmáčknout ctrl+alt+del a systém mi v poho naběhne.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Maul: udělá to i v nouzáku?
Nevím, už jsem vyřešil formátem a novou instalací... stejně to už ta XP-čka po 3 letech potřebovala... >:}
prozkousim to a na ceste je nova deska. tak snad se to nejak vyresi. dik D.
Nejčastěji tento problém způsobuje ovladač řadiče disku. Často pomáhá odinstalace v nouzovem režimu popřípadě nové ovladače pro diskový řadič. Někdy se mi podaří problém odstranit pouhým přendáním disku do jiného portu.
A ještě jeden postřeh....vždy při takovémto hokus pokus testování je dobré mít odpojená všechna USB zařízení...jednou mi BSOD způsobovala čtečka paměťových kared a chvilku mi trvalo než jsem na ní kápnul.