Siet bez konektivity vo Win XP
Stal sa mi zaujimavy problem. Mal som prepojene PC s notasom na ktorom mam EDGE USB modem (etnernet kable a switch). V pohode fungovalo zdielanie internetu, az kym so to nechcel spojazdnit elegantnejsie cez wifi. PC i notebook "vidia" wifi siet, pripoja sa do nej, no neprijmaju ziadne pakety. Skusal som aj vypnut na oboch firewall, ziadna zmena. Tak som vratil nazad ethernet kabel so switchom a teraz mam tiez ten problem - neprijmaju ziadne pakety, nacitanie IPcky trva strasne dlho. Kable a switch by mali byt v poriadku, skusal som takto prepojit cez kable moj notas s kolegovym, bezproblemov to fungovalo. Problem bude asi v PC, netusim zial kde. Kedze tam je integrovana sietovka, skusil som aj inu sietovku, zial bez zmeny. Nejaky napad co by som este mohol skusit? Na oboch je Windows XP SP3, nainstalovane ovladace od vyrobcu k sietovkam.
Re: Siet bez konektivity vo Win XP
Zakázat a zase povolit síťovku, případně ve správci úplně odebrat znovu nainstalovat.
Citace:
Původně odeslal
Peca-on-line
Zakázat a zase povolit síťovku, případně ve správci úplně odebrat znovu nainstalovat.
Skusal som to hned ako prve na PC aj na notasi, nepomohlo.
Tiez odinstalovanie a opatovne nainstalovanie wifi kariet nepomohlo.
S mobilom sa na standardne nakonfigurovanu ad-hoc wifi na notas napojim.
EDIT: Doplnim ze sa s mobilom pripojim, no notas hlasi to iste, received 0 packets.
EDIT2: Novy postreh, v notebooku mi stale "strasi" vo Wirelles network setup wizard siet, ktoru som sa pokusal preniest aj na PC pomocou flashky. V zozname sieti neni, ani v prefered wirelles networks. Ale ked zvolim miesta v sieti, tak je notebook v tejto neexistujucej wifi sieti. Ale netusim preco by to sposobovalo problem aj na ethernet kabli.
Me zkusenosti s pouzitim libovolnych woken jako routeru jsou vesmes spatne az tragicke. Doporucuji vsechno sdileni zrusit a nejlepe i odinstalovat sitovky, rebootnout a udelat vse znovu, proste vystoupit a nastoupit.
Nuz skusal som to a je to bez zmeny co sa tyka wifi. Skusim este u ethernetu ci nenastala nejaka zmena.
Edit: Skusil som notas dalsieho kolegu, bezproblemov sa pripojil cez wifi, fungovalo aj zdielanie suborov. Ale spominany notas s PC nekomunikuju so sebou ani cez wifi a ani cez kabel. Nerozumiem tomu co sa stalo.
Dobra sprava: parkrat som restartoval sluzbu Windows Zero Configuration a uz sa to chytilo, predtym uz sa dokazali oba pocitace spojit, no hlasilo to stale nespravny WEP kluc (vzdy bol spravne zadany), no po chvili to "naskocilo". Moznoze aj pomohlo ze som natvrdo nastavil B-standard u oboch wifin.