starý notebook - uprava na GPS navigaci
Cus. Sem doma nudím se a jelikož se mi zde válí spousta nepotřebnýho HW chtěl bych si zkusit něco "zbastlit" napadla mě GPS navigace integrovaná do auta :-)
S tím bych problém neměl ale chtěl bych se přeptat na obrazovku.
Použil bych pro navigci NaviLock GPS USB přijímač SiRF III (NL-302U) a obstarožní NT Panasonic CF-45 s win98SE nebo zvládně i XPčka kterýho je mě líto vyhodit.
(P 233MMX, 256Mb ram,
40Gb HDD,
Konektor pro paralelní port (25pin)
Konektor pro sériový port (9pin)
Konektor grafické karty D-SUB
Konektor PS/2
1x USB 1.1
připojení sluchátek+mikrofonu
No a jde mi o to jestli by šlo nějak šikovně s minimem pájení přidělat na tento NT přes D-SUB nějaký menší displey (původní leč v pořádku je příliš velký na umístnění na palubní desku 12" se mi zdá) a když tak který? Myslel jsem si na Digitální fotorámeček ale to je asi blbost že? NT by byl umístněn v palubní desce - s toho by byl vyvedem na palubní desku pouze touchpad s tlačítkem start/stop a přes redukci i zdířka pro případné připojení klávesnice...
Zvuk by šel přes autorádio které má na to externí vstup (Jack)
Nějaké nápady? Díky
Re: starý notebook - uprava na GPS navigaci
Notebook predaj a kup si napr. TomTom One.
Myslím že aj najlacnejšia navigácia v cene +-2500 kaček ti spraví lepšiu službu ako toto. Ak by si sa do toho pustil, tak minimálne gps + displej by ťa stáli podobne a prinesie to spústu komplikácií. Napadá ma
- problémy s ovládaním - navigácie sú prispôsobené na dotykové ovládanie, desktopové minimálne na ovládanie myšou
- problém s prevádzkou HW v aute - umiestnenie a chladenie notebooku, jeho stabilita, v prípade pevného upevnenia ku konštrukcii auta možné zničenie disku kôli otrasom,
- nedostupnosť ntb v prípade potreby reštartu alebo napr. potreby konfigurácie, prepnutia displeja, zapnutia sw ap.
- pripojenie externého lcd, klávesnice, gps, umiestnenie gps prijímača, nutnosť vŕtania do palubky a elektroinštalácie
- napájanie notebooku - bude vždy pod prúdom? alebo len za jazdy? stihne sa dobiť počas jazdy? (predsalen má tak 20x vyššiu spotrebu ako gps/mobil)
- Výkon! notebooku je mizerný, počítaj s tým že na ňom väčšinu gps softwaru nerozbehneš plynulo
na tvojom mieste sa na to vyse.iem, predám ntb za pár šlupiek, doložím $$ z jednej brigády a kúpim novú gps-ku.
Asi máte pravdu :( díky za reakce
Já jen že se mi to tady válí a co se GPS modulu týče ten už mám...
Tak predaj aj ten GPS modul.
Konkretne s tym TomTomom One mam skusenosti (ma to kamos) a funguje to hned a bez problemov - a urobis s tym tolko veci, ktore ani s tym notebookom nejdu. Napriklad to zoberies so sebou pri odchode z auta, takze ti to nikto neukradne (tento typ ma integrovany drziak, takze v aute neostane vobec nic) a mozes si pripravovat cesty doma. Jednoduche ovladanie dotykovou obrazovkou tiez "len tak" nespravis, nehovoriac o updatovani map alebo Map Share.
pravdu díš! NT je už skoro celý v "koši"