BSOD ve WinXP na HP ProBook 4710s při použití AHCI
Zdravím všechny,
chtěl bych poprosit o malou radu. Při instalaci Win XP na HP 4710s mám menší problém.
Při spuštění instalace se po několika chvílích objeví BSOD. Je mi jasné, že pri zapnutém AHCI se systém nenainstaluje, ale vždycky vyhodil max. hlášení o tom, že v systému není vhodný disk a ne rovnou bluescreen.
Win se tedy nainstalovaly při zapnutém IDE, ale po instalaci, při přepnutí do AHCI opět překvapivě bluescreen. Při vrácení zpět na IDE jede systém bez problémů.
Tohle se mi nikdy nestalo, tak bych chtěl požádat o Vaše názory na věc.
A ještě dotaz na okraj. Kdyby se mi náhodou podařilo sehnat ovladač, který je možno přes F6 nacpat do Win už při instalaci, jak se dá (bez úpravy instal. CD) nahrát do ntb, který nemá disketovou mechaniku?
Díky všem za odpovědi.
Re: BSOD ve WinXP na HP ProBook 4710s při použití AHCI
To je ale celkem normalni. Bud mas BSOD nebo informaci, ze neni disk.
Prepnuti po instalaci taky neni mozne, protoze tam nemas ovladac pro AHCI. Musel bys ho tam rucne vnutit a pak teprve prepnout ahci v biosu.
Udělěj si instalačku Windows s Driverspack a měla by ti instalace při aktivovaném AHCI najít disk.
http://pctuning.tyden.cz/software/la..._s_driverpacks
1 Příloh-a(y)
Zrovna tohle jsem resil nedavno, uspesne.
Jakmile nainstalujes Windows s vypnoutou podporou nativniho SATA rezimu a pote jej v BIOSu opet povolis, Windows opravdu hazi BSOD. Reseni je jednoduche - nabootuj Windows v klasickem IDE rezimu, pouzij reg soubor v priloze, restartuj, zapni AHCI v BIOSu a nech Windows dohledat novy HW + doinstalovat ovladace.
Reg soubor jsem zabalil, nedarilo se mi ho sem prilozit klasicky (pravdepodobne z bezpecnostnich duvodu).
No, nevím, jestli se mi k notebooku ještě podaří dostat. Protože jsem ho už odevzdal jako nainstalovaný. Nemožnost využít některé feat. AHCI mi nepřišlo až tak podstatné, abych ho tomu člověku dal o týden později :-)
Každopádně díky za tip, myslím, že nejsem (nebudu) jediný, kdo se s tím potýká. Kdybych se k němu ještě dostal, určitě mu to přeinstaluju.
k tomuto bych rekl, ze to u nekterych notesu lze vyresit celkem elegantne, pokud v biosu u HDD, lze vybrat mezi AHCI a compatible. vybere se compatible a je to.
Práve instaluji Win XP - díky vaším radám jsem dokončil instalaci - bude velký problém, když tam nechám v biousu nastaveni - IDE ??
A je snad problém, když si čistíš zuby coby prevenci proti zubnímu kazu, i když už jsi u zubaře byl?