Re: Server pro malou firmu
Imho to řešitelný je, akorát to nebude "server" ale jen dedikovaný pc. Viděl bych to na obyč pc s důrazem na kvalitní zdroj, jedinej rozdíl bude, že disky dáš do RAID1 a koupíš k tomu UPSku. Víc se za uvedený peníze udělat nedá, ale podle vypsanejch nároků ani není potřeba.
EDIT: Jestli fakt jde jen o ftp a automatickou zálohu, tak to zvládni kdejakej hotovej NAS box.
Díky moc. Akorát koukám, že jsem pozapomněl na jednu věc - když už by se něco takového dělalo, určitě bych chtěl, abych pomocí tohoto "serveru" byl schopen spravovat místní síť. Uměl by to i nějaký z těch NAS boxů?
NAS box je jen "external network storage" a v drtivé většině má jen nějaké nastavovací webové rozhraní. Z toho pak spravovat síť opravdu nepůjde.
To jsem si taky myslel, ale jelikož jsem se o NAS boxy nikdy nezajímal, nevěděl jsem, čeho všeho jsou/nejsou schopné.
Díky za odpověď.
NASky D-Link řady DNS-3n3 kde n znamená počet disků jsou schopny pobrat plný linux a tedy i dají prostor pro nějakou správu sítě. Otázka je, co si pod správou sítě představuješ.
Osobně mám DNS-313 na online archiv dat a na něm právě linux - na SSH tunelování a nějaký ten ping, etherwake a irc to stačí.