Mám Teac 40x, čislo si teraz presne nespomeniem, problém je v tom, že prvá mi vydržala asi polrok, povedal som si v pohode,nájdu sa i zlé kúsky, no a teraz druhá asi tiež toľko. :evil: Tak je to náhoda alebo čím to môže byť ????
PLEASE HELP
Printable View
Mám Teac 40x, čislo si teraz presne nespomeniem, problém je v tom, že prvá mi vydržala asi polrok, povedal som si v pohode,nájdu sa i zlé kúsky, no a teraz druhá asi tiež toľko. :evil: Tak je to náhoda alebo čím to môže byť ????
PLEASE HELP
A funguje ti aspon trochu? Cte aspon nejaky CD?
Asi mas smulu na spatne kusy, nebo ja mam stesti na dobre. Uz mam v rodine 3 x CD540E, 1x W54E, 1x W516EB, 1xW524E a zatim vsechny behaj, jak maj (mimo nejake problemky se zatuhama Winu, zpusobene chipsetem Via 133A a I815 a hlavne znackou Abit...)
nicmene mechaniky behaj naprosto OK, jako by byly nove... ;D ;D
hehe Vokymu vodesla taky, me taky, tak sem vzal z vokyho nahradni dily a uz mi zase beha, Tomovi tusim vodesel taky a jednomu mymu kamosovi taktez...nic moc ;)
Ide asi o to, že filmy sa na nej pozerať dajú, no ak chcem niečo kopírovať tak to nechce a tuhne. Ani win z toho nejde inštalovať , jednoducho nejak nechce roztočiť CD :evil:Citace:
Původně odeslal PhoB
Mám aj napldu tej istej značky a tá zatiaľ v pohode :oops:Citace:
Původně odeslal tiktak
nastavovať sa mi ju už nechce, stačilo mi skomponovať dva Lite-on 24x, BTC 12x a podobne, kámoš ma teac tiež a odkedy ho rozobral už to nie je ono (on tam síce zabudol polku masla ;D ) !Citace:
Původně odeslal DeeKay
Keď sme už pritom nevie niekto prečo Lite-on potrebuje nažhaviť? Teda načíta cd, potom ho však sekne. Nechce načítať už predtým načítané cd. Po piatich resp. menej pokusoch ho roztoči a po hodnej chvíli točenia na plné obrátky spomalí a potom už beží a číta všetko ???
zrovna na tvym typu desku (Abit KT7A/E) se diky nejaky nekompatibilite Abitu a tyhle CD Rom stavaly problemy mne, vyzkousej zkusmo jinej IDE kanal, vypnout/zapnout UDMA pro CD ROM v BIOSu, pak ve Winech a ruzne kombinovat, a taky nejake kvalitni cistici CD (na mokro) nebo rozborka, vaticky s lihem a silikonovej olej nebo vazelina taky obcas neuskodi... ;D ;D
Hm ja radšej slivovicu pijem , než na cd lejem :lol:Citace:
Původně odeslal tiktak
inak nepovažujem to za riešenie problemu a K tej pozicii skúšal som to všade, striedam umiestnenie ako ponošky ;D
Ja som s TEACom spokojný(DVD,RW), aj keď mi pred nedávnom odišla po troch rokoch do večných lovíšť moja tichá a milovaná 32x :?
EDIT: Teraz pozerám na mechaniku a ona je vyrobená 03/1999, takže po štyroch rokoch :wink:
:?: :arrow: Tak to mas mozna podobny problem jako nastal u me a u kamarada.....po cca pul roce kamaradovi "odesla"(=hrozne blbe cetla) 540E....reklamoval, dostal novou......po pul roce znova......koupil si Samsung a je to OK. Ja mel 532E a po trech letech zacala taky blbe cist....nechal jsem ji za puldarma znamymu a funguje mu noproblemo do ted....koupil jsem si 540E.....po nekolika mesicich zacala strasne blbe cist.....dal jsem ji do stareho pentia a tam byla OK.Citace:
Původně odeslal Franta
Problem je v 686B u Via chipsetu (ja mel 133A, a kamarad KT133). Nerikam ze vsechny tyhle Teacy nefungovaly z tohoto duvodu....
Ja mel 540E a po pul roce odesla. Dali mi udajne novou - namontoval sem ji a ta ani neskrkla. :evil: Tak mi dali zase novou a ta uz tak rok beha v pohode -------> musim to zaklepat :-)
Ja uz ji mam (CD540E) aspon dva roky a cte porad jako z praku, precte temer vsechno a kdyz neco ne, tak mam jistotu, ze uz to nepujde precist ani nikde jinde :lol: . Klepy, klep...
Já mám Teac CD-540E třetí rok a naprostá spokojenost. Řekl bych, že to byla jedna z posledních festovně udělaných mechanik. Jen si vemte, jak dlouho se prodávala!
Mě tenhle TEAC umřel několikrát - vždycky přestával číst, tak flašnul firmware (3.0) a byl jako novej (nekecám) - teď sem mu ale už podruhý omylem vykop dvířka - to už firmware nespraví :-)
No jo, flashovat se musí. :-) Jenom mě fascinuje, že už to je tři roky beta firmware ??? .
Taky sem se tomu divil i když sem někde zahlíd, že ten bios by neměl být beta - jen ten software na to flashování - někde mám ještě schovanej bios 1.11 ale slovo BETA se v readme vyskytuje taky :-(
najdou se i kazovky :|Citace:
Původně odeslal Franta