Přestala mi fungovat dvd-rw mechanika.Na obrazovce se mi objevuje ACER ELOCK AKTIVATED optikal drive devices losked.Můžete mi někdo prosím poradit?
Printable View
Přestala mi fungovat dvd-rw mechanika.Na obrazovce se mi objevuje ACER ELOCK AKTIVATED optikal drive devices losked.Můžete mi někdo prosím poradit?
Pokud sis to nezpusobila sama a neznas tedy heslo, mas 2 moznosti - dat to do servisu a nebo preinstalovat OS. Ovsem da se zkusit jeste tohle:
Press key combination Windows Key + R at a time. Run box will open up. Type msconfig .
Go to Services tab. Stop the services for elock. After that restart your pc.
Right click on your My Computer icon. Click Manage. In Storage branch, select Disk Management. In disk management assign a letter to your cd-rom. After assigning the letter, again open Run box (WIndows Key + R). Type appwiz.cpl .
Add & remove program list will populate. Uninstall Elock from the list.
Restart again.
P.S.: tohle sis ale mohla najit sama na googlu ;)
Zkrátka a jednoduše jeden z těch příšerných programů (tedy ten eLock), které (také příšerný) Acer cpe všude, ti blokuje optickou mechaniku.
Jak už radí Mymak, lze program buď odinstalovat (odinstalace podobných kravin je jedna z prvních věcí, které dělám) nebo sestřelit ve službách (pravým na počítač - spravovat - služby - rozkliknout a zde to najít). Vyházet doporučuji i ostatní "utility" od Aceru, kdoví, co ještě můžeš různými (ne)myslitelnými klávesovými zkratkami (ideálně kolidujícími s funkcí standardních programů) napáchat.