aviaddxsubs pro ppc architekturu
Existuje pro power pc (powerbook G4 1.5GHz) nějaký ekvivalent win programu aviaddxsubs který umí do avi přidat srt titulky a celé to zabalit jako divx formát s tím, že je to potom jeden soubor a je přehratelný ve všech divx certifikovaných přehrávačích včetně PS3 (o ten mi jde především)? VirtualPC pro ppc je hrůza pomalá a nic jiného mě nenapadá...
Re: aviaddxsubs pro ppc architekturu
Citace:
Původně odeslal
Rache
Existuje pro power pc (powerbook G4 1.5GHz) nějaký ekvivalent win programu
aviaddxsubs který umí do avi přidat srt titulky a celé to zabalit jako divx formát s tím, že je to potom jeden soubor a je přehratelný ve všech divx certifikovaných přehrávačích včetně PS3 (o ten mi jde především)? VirtualPC pro ppc je hrůza pomalá a nic jiného mě nenapadá...
pokud by ti to do ty PS3 stacilo online, tak zkus misto toho PS3 Media Server ... i kdyz si nejsem jistej, jestli to ta G4ka da ...
to funguje, ale neřeší problém, já ty divx má pro další usery...je vidět že ppc je technologická mrtvola.
sry. beru zpet ... kecam voloviny :)
Citace:
Původně odeslal
Rache
...je vidět že ppc je technologická mrtvola.
Proc by mela byt PPC technologicka mrtvola? PowerPC je druha nejbeznejsi architektura a majoritni linux distribuce maji plnou podporu pro PPC. Shodou okolnosti jsem ted ladil par drobnosti na iBooku G4 a clovek by nepoznal rozdil - funguje v tom 100% veci jako na klasickem PC. Jediny rozdil je chybejici druhe tlacitko touchpadu ;-)
Jestli shanis programek, ktery ti prida titulky do filmu (at jiz renderingem nebo zabalenim do containeru), zkus mencoder (man mencoder je velice vycerpavajici a dobry zdroj informaci) nebo treba avidemux. Oba by mely byt k dispozici pro bezne unixove systemy (cili vc. MacOS X).
Spatne to na co se ptal Rache je bozi programek, co to umi BEZ prekodovani, ...
Takze zadny mamcoder a pod ...
BTW, nahrada na Mac neni, pouzivam taky pres Fusion, protoze pod wine blbnou fonty :-)
Citace:
Původně odeslal
svaca
Spatne to na co se ptal Rache je bozi programek, co to umi BEZ prekodovani, ...
Takze zadny mamcoder a pod ...
Ano, takze je to ta druha varianta - pridani dalsiho metabloku do media containeru. S Matroskou ani Ogg to problem neni (mkvtoolnix, ogmtools), ale zkousel jsem letmo najit specifikaci divx containeru a docetl jsem se toto: http://en.wikipedia.org/wiki/DivX#Di...les_.28XSUB.29
Mam pocit, ze uz jen z toho duvodu se nebude nikdo namahat psat nastroje pro tento proprietarni nekompatibilni format. Google mlci, manove stranky mencoderu a avidemuxu (ktery pro jistotu zadne nema) taky.
Jestli je moznost, doporucil bych zmenu containeru, Matroska zase tak malo rozsirena neni.
Tak po několika marných pokusech můžu napsat, že AVIAddXSubs v9.5 funguje na MacBooku Pro v emulátoru Macindows na 100% takže jsem spokojenej :-)
Tak to vypada dobre, protoze kvuli jedinemu programnku poustet parallels me taky nebavi ...
A proste nic jineho neni :-)
Ale zatim moje lenost dosla dale, a vyresil jsem to timhle:
http://ps3mediaserver.blogspot.com/
Funguje skvele, realtimove a zere i titulky (narozdil od medialink, ktery jsem si koupil) :-D
jj znám, používám a spokojenost