Re: Product key jen pro SP2?
To je divné, další SP většinou rozšiřují řady instalačních kódů (a případně blokují "profláknuté" kódy z dřívější doby).
Jediné, co mě napadá, je, že se jedná o partnerský oem klíč - k reinstalaci by se mělo používat recovery CD, ale i tak je to zajímavý výdrb.
Co se stane/stalo po instalaci s SP2 a následné instalaci SP3?
Přesně tak a teď se držte, pánové:
1. Tohle dělá na krámu zakoupená OEM XP HE SP1 (tatimu jsem stavěl PC do práce - kupoval jsem komponenty a k tomu OEM systém a Office). Zde bylo po integraci číslo odmítnuto. SP2 ale vezme. Toto číslo ale nevezme ani originální OEM instalačka Home SP3.
2. Mám OEM XP HE SP1 na CD od NB (DELL D600), z něhož jsem bez problémů nLitem SP3 udělal a vše funguje. Zde ovšem systém nežádá číslo, autentizuje se dle BIOSu.
Jj, to je znamej problem XP, oni totiz nepridavaly dalsi cisla, ale menili algoritmus (na starsi SP byly bezne dostupny generatory). IMO v ramci zjednoduseni bych se nerozpakoval pouzit libovolne funkcni cislo. Alternativa je jen takova, ze se OS nainstali na zakoupenym SP a nasledne patchne (at zijou vyhody legalnich windows).
Čili neexistuje možnost jak to nainstalovat se SP3?
Jo další otravná věc je, že Professional jde nainstalovat bez zadání klíče, ale Home ne.
Presne tak, pokud mas SN pro SP1 nebo starsi, tak toto cislo ti nepujde pouzit pro SP2 nebo novejsi. Musis instalit puvodni verzi, (asi ji pro jistotu aktivovat) a nasledne na ni SP.
Číslo pro SP1 funguje s SP2 bez problémů - HE / HE, obojí klasická OEM média, problém mají SP1 s SP3. Přenositelnost čísla pro systém bez SP jsem nezkoušel (takový nevlastním).
SP1 vs SP2 je to tak 50:50, vim o cislech ktery pouzit sly a i o cislech, ktery nesly ... Proste M$.