v záložce smartgart se mi to neustále vrací na off
chci to zkusit nějak obejít - jak?
v registrech sem proto našel nějakou položku u ATI, ale zdá se že to nefachčí - 3dmark hlásí že jsou disabled
Printable View
v záložce smartgart se mi to neustále vrací na off
chci to zkusit nějak obejít - jak?
v registrech sem proto našel nějakou položku u ATI, ale zdá se že to nefachčí - 3dmark hlásí že jsou disabled
Ani to nezapínej. Budeš mít akorát problémy. Kámošovi to dělalo bordel až takovej, že myslel, že má úplně vadnou grafiku. Dal ji mě na vyzkoušení a zdálo se jede, ale taky se to občas zaseklo. Přišel jsem na to, že to dělá FastWrites. Když jsem je vypnul, bylo vše Okay a výkon se mírně !zvýšil!... Podle ATi není Fast Writes podporovaný - tak jsem to někde četl..
On si to stejnak automaticky kontroluje SMARTGART, a když automaticky testuje tak to nastaví na optimální výkon. Aspoň tak to píšou. Ale u mně je zapnutej.
SMARTGART™ je pokročilý diagnostický nástroj, který automaticky určuje a konfiguruje optimální nastavení sběrnic AGP a PCI za účelem dosažení maximálně stabilního grafického výkonu. Přestože SMARTGART™ je plně automatický, v jeho ovládacím panelu je možné vybrat rychlost AGP, znovu otestovat jednotlivá nastavení nebo všechna nastavení najednou. Pokud dojde ke změně nastavení, SMARTGART™ ověří změnu při dalším restartu systému a upraví Aktuální stav. Pokud se nastavení vyhodnotí jako nestabilní, SMARTGART™ je vypne. Z toho plyne, že pokud vámi provedené nové nastavení nemá žádný účinek poté, co jste změnili některé natavení ve SMARTGART™, je to proto, že jste se pokusili konfigurovat systém do nestabilního stavu.
Neviem ako u teba, ale u mna je to aj v biose mobo.Citace:
Původně odeslal Murdoc
V biose základovky to aktivovaný mám, ale nejede to. Tak to radši nechám na pokojiCitace:
Původně odeslal Toxic
Jéééžiš, na fastwrites sa vybodnite. Má to význam len v spojení s pomalými SDRAM. U DDR to môže spomaliť systém.
Vždyť jsem to psal..
Veď hej, ale s tými SDRAM a DDRAM som to zdôvodnil ja. Já já já jenom já. ;D jenom já
a u rimmu ??? ;D
U RIMM detto. Jedná sa proste o nízku priepustnosť SDRAM. Preto pri fastwrites proc pristupuje priamo na grafiku. U DDRAM a RIMM sa karta obracia v prospech fast writes - disabled.
FW je prostě na nic. U žádné grafiky, kterou jsem měl v počále to nezvýšilo výkon. Akorát snížilo stabilitu u všech ATin. U Gf2Ti jsem nespozoroval žádný efekt.