Re: ST 500GB 2,5" 7200rpm
Nemáš jen blbě nastavený boot device v BIOSu?
Tím to podle mě nebude, ostranil bych na tom všechny oddíly, nastavil korektně BIOS NB a pak PŘI instalaci Windows vytvořil jeden jediný oddíl, na nějž bych to nainstaloval. Další oddíly pro data by se vytvořily až ve funkčním systému.
Tu a tam jsem se s tím setkal a vyjma jednoho případu nekompatibility to vždy šlo takto.
Citace:
Původně odeslal
peta303
Tím to podle mě nebude, ostranil bych na tom všechny oddíly, nastavil korektně BIOS NB a pak PŘI instalaci Windows vytvořil jeden jediný oddíl, na nějž bych to nainstaloval. Další oddíly pro data by se vytvořily až ve funkčním systému.
Tu a tam jsem se s tím setkal a vyjma jednoho případu nekompatibility to vždy šlo takto.
Přesně takhle jsem to dělal a nic nepomohlo, je mě ale divný proč se na stolním chytal jako CHS a ne jako LBA :-/ Zkusím ještě to zformátovat v jiným PC, připravit si naformátovaný oddíl a do něj to nainstaluju, aby se to neformátovalo v NTB. Je mě to záhadou, protože jsem se s tím ještě nikdy nesetkal.
Tak stále nic nepomohlo, nemáte někdo nějaký nápad? zkoušel jsem i konzoli pro opravu ty příkazy a stále nic
Tak pod Windows 7 Pro to normálně funguje, takže už vážně nechápu proč by to pod XPéčkama nemělo fungovat, když ten notebook s XP do teďka běžel, dokuď se nerozbil hdd :-(
Podle tvého prvního příspěvku bych to tipnul na neaktivní bootovací partition...
Vytvoř si bootovací disketu například z Windows ME a nastartuj z ní, spusť na ní FDISK a podívej se na rozdělení toho disku.
Pokud chybí interní, tak ji skvěle zastoupí externí přes USB.
PS: Kdyby byl MBR poškozen, tak to nenapíše tuto hlášku a pokud by byla aktivní partition, tak to napíše hlášku z DBR - u XP něco ve stylu, že nebyl nalezen NTLDR... ;)
Citace:
Původně odeslal
Mil17
Tak pod Windows 7 Pro to normálně funguje, takže už vážně nechápu proč by to pod XPéčkama nemělo fungovat, když ten notebook s XP do teďka běžel, dokuď se nerozbil hdd :-(
Když už jsi pokročil tak daleko, tak znovu nainstaluj WinXP, ale nemaž oddíl, jen ho znovu naformátuj (NTFS, rychle).
Paolo: Toto jsem už zkoušel to po w7 a nechat jejich oddíl a nepomohlo to. Pomohlo jediná věc a to naformátovat to pomocí partion magic na FAT32, pak to jenom natočit, změnit velikost a přehodit na NTFS a už to funguje.
PS: Zapomněl jsem to sem napsat dříve, protože jsem to už měl OK a pak byl mimo.
Formátování na FAT32 v instalačce Win XP dělalo to samé a zformátování win98se taky. Pomohlo jedině důkladné odstranění oddílu pomocí partion magic (běželo to snad asi 6hodin) a pak formát pomocí něj na FAT32 a zbytek jsem psal už nahoře.
Tak znova se vrací k problému. Vše fungovalo super až jednoho rána mě nanejeli okna. Když měl začít bootovat z disku, skočilo jenom černé okno a blikala pomlčka. Když jsem zkusil nabootovat win xp, tak klasicky: Pokuď chcete spustit instalaci, stiskněte nějakou klávesu... tak jsem stisknul, začala se točit mechanika a když tam má skočit to modrý okno, kdy se načítají ovladače tak k tomu nedojde, zůstane to v černém okně bez ničeho a nic se nestane. Dal jsem do NTB jiný hdd a funguje vše v pořádku. Myslíte si, že to mám dát na reklamaci, nebo si s tím ještě hrát? NTB potřebuji ke každodenní práci a potřebuju se na něj spolehnout, ale tento hdd nějak ve mě ztrácí důvěru.
EDIT: Tak jsem odstranil oddíl v jiném pc a dal úplný formátovaní v XP a už zase na něm jedu. Jsem zvědavej ale jak dlouho :-/