-
Poradte LCD TV 26 - 32" , 1080p , DVB-T/DVB-C , Ci slot
Zdravim, tak sem pridavam dalsi prispevok volne navazujuci na moje patranie zo sekcie monitory. Otazka znie, nemate tip na dobru lcd-tv vhodnu na pripojenie k pc?
Nejake tipy kt som vycital Sony Bravia 32w4000,32w4500, 32w5500 a pod (niekto tu este odporucal Samsung 32b650 aj ked neviem ako je na tom s input lagom). Viete niekto odporucit nieco dalsie ?
Vopred dik
-
Re: Poradte LCD TV 26 - 32" , 1080p , DVB-T/DVB-C , Ci slot
Záleží na tom, zda ji budeš primárně používat jako TV nebo jako monitor k PC.
Bravie v řadě W mají pěkný obraz a od 4500 mají DLNA.
-
noo takto to je dalsi otaznik , da sa taka telka pouzit na pracu , ziadna grafika, proste na browsovanie + maily, nejaky film , sem-tam nejaka hra mozno (zatial sa nehram)? Da sa taketo riesenie nejak uspokojivo pouzivat ako pc monitor ? Moj plan je taky - pouzivat to 50:50 s tym ze chcem kupit jedno zariadenie s tv tunerom radsej ako mat separatny lcd monitor a telku.
-
Tak v tom případě si kup Samsung 26" LCD monitor s integrovaným DVB tunerem.
32" je na "práci" moc velké při rozlišení 1920x1080.
-
Nikde som vsak nenasiel ze by mal DVB-C tuner (mame digi kablovku od UPC), dalsia vec zrejmeje to TN panel (neviem ci s tym nebudu problemy ).
-
dvb-c ti s UPC nebude fungovat.
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
dvb-c ti s UPC nebude fungovat.
A to mas odkial ?
Ok pre urychlenie: ty asi disponujes starou informaciou ze upc ma smart karty sparovane s poskytovanym STB. Zial toto uz nie je pravda, resp je ale riesi sa to nasledovne http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca...icrypt-cxv.htm , kupis modul - 1200kc, so smart kartou 200kc, (ktoru ti v obchode sparuju s modulom)., toto vlozis co CI slotu a za predpokladu ze mas dvb-c tuner idealne s podporou mpeg4 tak ti to pojde, nemusi na 100 percent , ale vsetky nove telku funguju .. napr tu spominana sony 40w4000 ide
Viac vid topic http://www.upczone.cz/viewtopic.php?...er=asc&start=0
Ok zbytocne sme sa odklonili od temy, takze poradte mi co teda , ci je lepsie kupit 26 - 32 telku , kt bude plne vybavena , bude mat aj PIP a bude mat ne TN panel, alebo zobrat nieco ako multimedialny monitor T260HD (zial PIP nema aj ked by mohol, a podpora dvb-c je otazna)
-
treba tu, jen tak namatkou. Problem neni kodovani, ale parovani... Fox by to mozna dokazal vysvetlit lip.
http://www.digizone.cz/aktuality/dvb...i-se-siti-upc/
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
Vid moj prispevok vyssie. Inak fajn by bolo keby niekto poradil ktore z hore popisanych rieseni je lepsie.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
32" je na "práci" moc velké při rozlišení 1920x1080.
Zde je nutno zhodnotit, jestli zobrazovací zařízení umístěno jako televize nebo monitor. Pokud se bude sedět dál jako u televize, tak bych v tom problém neviděl..
-
Citace:
Původně odeslal
Doktor-Prase
V tom opravdu NENÍ problém.
Karta (čipová) musí být spárována s dekodérem (modul do CI slotu), ale z firmy Lica - www.dvb-c-shop.cz ti to přijde už spárované a jen to zapojíš do TV.
Cena je včetně balného a poštovného (na dobírku) něco málo pod 1.700,- s DPH.
PS: Už mi rukama prošlo asi šest těchto modulů/karet a ani s jedním nebyly problémy.
Citace:
Původně odeslal
Lukas-SVK
Ok zbytocne sme sa odklonili od temy, takze poradte mi co teda , ci je lepsie kupit 26 - 32 telku , kt bude plne vybavena , bude mat aj PIP a bude mat ne TN panel, alebo zobrat nieco ako multimedialny monitor T260HD (zial PIP nema aj ked by mohol, a podpora dvb-c je otazna)
Co se týče PIPu, tak si dej pozor, zda má TV dva tunery (většinou má jen jeden a pak PIP lze použít pouze s TV obrazem a obrazem z externího zdroje).
Pokud to chceš primárně na práci, tak si vezmi 26" monitor, pokud primárně na sledování TV, tak 32" TV.
Citace:
Původně odeslal
Mastr
Zde je nutno zhodnotit, jestli zobrazovací zařízení umístěno jako televize nebo monitor. Pokud se bude sedět dál jako u televize, tak bych v tom problém neviděl..
Já jsem si to vyzkoušel na 40" Sonce a není to ono.
-
tu uz nepomoze nic len navstivit kamenny obchod a omrknut riesenia na vlastne oci. Inak prave o ten pip ide , samsung t260hd nevie ani len pip z externeho zdroja signalu (to by bolo inak super), nevedia to ani konkurencne monitory od LG, .. LG releaslo ale len v japonsku zatial model M237WS-PM, 23 palcovy , 1080p monitor (samsung ma 1920 x 1200 ) s moznostou PIP medzi tunerom a hdmi vystupom , skoda ze to nie je aj u nas, inak by som siel do toho. Tu TV zvazujem aj pre to lebo chcem taktiez xbox 360 a tam uz je mozno zasa lepsia volba TV..
edit: pozeram ze samsung 2333hd je zrejme to iste ako lg m237wd , samsung t2x0hd je nieco nove a ziaden z nich nema pip.. tak to je dost cudne , bezne to aj lcd monitory mavaju, tieto to vsak nemaju .. cudne. Celkovo v tomto segmente nie je moc z coho vyberat.
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Já jsem si to vyzkoušel na 40" Sonce a není to ono.
Osobně vidím integraci televize a monitoru do jednoho jako velmi kompromisní řešení, kde buď převažuje práce na PC a televize je jenom doplněk či naopak. Mohu se optat, v čem byl problém?
-
Obraz z normální pozorovací vzdálenosti vhodný pro TV je už nečitelný. Kvalita podání textů a systémové grafiky je horší (imho málo ostré) než na klasickém monitoru, ale fotografie a videa jsou zase o hodně lepší.
Srovnání mezi 24" Benq W2400 a 40" KDL 40X3000 (připojena přes 10m kabel DVI-HDMI).
-
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Obraz z normální pozorovací vzdálenosti vhodný pro TV je už nečitelný. Kvalita podání textů a systémové grafiky je horší (imho málo ostré) než na klasickém monitoru, ale fotografie a videa jsou zase o hodně lepší.
Srovnání mezi 24" Benq W2400 a 40" KDL 40X3000 (připojena přes 10m kabel DVI-HDMI).
Ano, to jsem předpkládal a doufal jsem, že to půjde řešit změnou DPI v nastavení operačního systému. Nemůže neostrost být způsobena délkou kabelu?
-
Citace:
Původně odeslal
Lukas-SVK
tu uz nepomoze nic len navstivit kamenny obchod a omrknut riesenia na vlastne oci. Inak prave o ten pip ide , samsung t260hd nevie ani len pip z externeho zdroja signalu (to by bolo inak super), nevedia to ani konkurencne monitory od LG, .. LG releaslo ale len v japonsku zatial model M237WS-PM, 23 palcovy , 1080p monitor (samsung ma 1920 x 1200 ) s moznostou PIP medzi tunerom a hdmi vystupom , skoda ze to nie je aj u nas, inak by som siel do toho. Tu TV zvazujem aj pre to lebo chcem taktiez xbox 360 a tam uz je mozno zasa lepsia volba TV..
edit: pozeram ze samsung 2333hd je zrejme to iste ako lg m237wd , samsung t2x0hd je nieco nove a ziaden z nich nema pip.. tak to je dost cudne , bezne to aj lcd monitory mavaju, tieto to vsak nemaju .. cudne. Celkovo v tomto segmente nie je moc z coho vyberat.
pokud chces nejakou telku s CI slotem tak mi pisni a ja se ti zeptam zda ti s tim modulem bude makat.
-
Dik, musim najprv mrknut v kamennych obchodoch ci mi ta praca na tv bude vyhovovat, potom napisem.
-
Citace:
Původně odeslal
Mastr
Ano, to jsem předpkládal a doufal jsem, že to půjde řešit změnou DPI v nastavení operačního systému. Nemůže neostrost být způsobena délkou kabelu?
To bych ani neřekl, když jsem stál kousek (tak 10cm) od TV a pozoroval, zda se body "nepřelévají" do sousedních, tak to vypadalo OK, ale z 1.5m už to vypadalo rozmazaně.
Běžná pozorovací vzdálenost na TV je pak 3m.
-
Tak nakoniec som zvolil samsung p2470hd