Dobrý den,
při instalaci systému windows xp mi naskočí modrá obrazovka s chybou:
Stop: 0x00000051(0x00000003, 0x00000001, 0x00003000, 0xE126b030)
Prosím o radu, jak se této chyby zbavit.
Předem děkuji.
Printable View
Dobrý den,
při instalaci systému windows xp mi naskočí modrá obrazovka s chybou:
Stop: 0x00000051(0x00000003, 0x00000001, 0x00003000, 0xE126b030)
Prosím o radu, jak se této chyby zbavit.
Předem děkuji.
ujo google rika:
This indicates a Registry or Configuration Manager problem. An I/O error may have occurred while the Registry was trying to read one of its files (caused by hardware or file system problems).
Ja si tipnu na vadnej disk.
Anebo vadnou paměť.
Tyhle hlášky (page fault in nonpaged area, stop, irql not less or equal) většinou skončí u hledání problémů u paměti, vadného ovladače, příliš přetaktovaného stroje nebo špatně nastaveného...
Určitě tedy zkontrolovat disk a kabely (SMART status, utilitou od výrobce zkontrolovat testem), potom paměti (stačí jeden průběh MemTestem), zkontrolovat nastavení, frekvence, napětí apod., pokud vše bude v pořádku, lze zkusit agresivnější program na testování pamětí (třeba Gold Memory).
Poznámka - děje se to nějak často, nebo se to objevilo poprvé? Stává se to při nějaké konkrétní činnosti?
Rozhodně bych jak psal peta303 nepodcenil četnost. Pokud se to stává jednou za "uherák", pal to čert....na mém M1210 se mi to jednou za 3 měsíce taky stane.
Kdysi na stolním pc jsem měl výše zmíněnou hlášku "irq not less or equal" - problém jsem nikdy neodhalil a pc se zbavil - měl jsem podezření na desku či zdroj.
Píše při instalaci!
Já bych tipnul na notebook a AHCI :)
Sypu si popel na hlavu :) tj tak když to člověk čte u oběda
Taky jsem to přehlédl a přitom jsem kvůli tomuhle chobotničákovi nedávno napsal varování u jednoho konkrétního notebooku... :-D
nuž bod pro tebe (na karmu ještě musíš chvilku počkat)
:D
Normálně by mě to nenapadlo, ale přesně tyhle problémy jsem měl předloni v bývalý práci s novýma Dell notebookama, který byly s předinstalovanýma Vistama a já tam pochopitelně sázel XPčka :)
P.S. Taky to může být něco úplně novýho, Salter nenapsal nic konkrétního :)