VMware server2 - nelze se přihlásit
Ahoj,
poměrně dlouho jsem googloval, ale odpovědi jsem se nedohledal. Upgradoval jsem na vmware server 2. V konfiguraci jsem nechal defaultní název serveru i porty. Když ale spustím konzoli (otevře se IE), žádná stránka nenajede ("Aplikace Internet Explorer nemůže zobrazit tuto webovou stránku").
Zkoušel jsem měnit i adresy z defaultní https://server:8333/ui/ na https://localhost:8333/ui/ ale stále nic.
Konzoli pouštím na počítači, kde je VMS nainstallovaný.
Co s tím?
Re: VMware server2 - nelze se přihlásit
Tak jsem včera tímto problémem zabýval zhruba 7 hodin, kdy jsem prošel celé vmware forum. Situace je taková, že nelze spustit službu, která hostuje webové rozhraní. Vláken, které se tímto zabývaly je požehnaně, ale v zásadě nic není vyřešené. Někomu občas pomohla změna portů, ale většinou ne. Super.
Citace:
Původně odeslal
preatorian
Tak jsem včera tímto problémem zabýval zhruba 7 hodin, kdy jsem prošel celé vmware forum. Situace je taková, že nelze spustit službu, která hostuje webové rozhraní. Vláken, které se tímto zabývaly je požehnaně, ale v zásadě nic není vyřešené. Někomu občas pomohla změna portů, ale většinou ne. Super.
Osobně jsem jednou testnul VMware Server 2 a od té doby jsem stále používal poslední 1.x verze. Pokud to používáš "jen" na lokálu a Server chceš kvůli funkcionalitě, tak je v2 zbytečně náročná a rozsáhlá a neohrabaná.
Po přechodu na Win7, kde s 1.x verzí Serveru byly zásadní problémy, jedu na Playeru a jsem spokojen...
IMHO cesta "povinně instaluj web management" nebyla až tak úplně fajn. Osobně jsem příznivcem kernelu s malým footprintem a na to nabalovat moduly (aplikační server pro tlustý klient, aplikační server pro web mgmt, ...).
Casto se mi stava ze nenajizdi sluzba "VMware Host Agent", staci spustit pod admin uctem (coz neni uplne koser, ale kdyz se cloveku nechce to reinstalovat...).
S webem jsem zatim problem nemel, kdyz nepocitam potize kterym pomohl restart systemu.
HollyG: tak tohle mi zrovna nejde. Když se koukám např do services.msc a službu spustím, během vteřiny se zastaví. Windows log sice chybu služby zaznamenal, ale nevygeneroval žádné info, kterého by se dalo chytit.
Marty: já jsem chtěl vyzkoušet hlavně to webové rozhraní. Ale mě tak napadá, že je i v jedničce, že?
Citace:
Původně odeslal
preatorian
HollyG: tak tohle mi zrovna nejde. Když se koukám např do services.msc a službu spustím, během vteřiny se zastaví. Windows log sice chybu služby zaznamenal, ale nevygeneroval žádné info, kterého by se dalo chytit.
Marty: já jsem chtěl vyzkoušet hlavně to webové rozhraní. Ale mě tak napadá, že je i v jedničce, že?
Web rozhraní jedničky a dvojky je odlišné. V jedničce to je vyloženě jenom na sledování stavu, kliknutím na konzoli u zvolené VM spustí asociací vmware server consoli, která jde spustit i standalone a server tím můžeš managovat. Ve dvojce je web iface jediná možnost přístupu k mašinám i správě a imho je to poněkud neohrabané.
Citace:
Původně odeslal
Marty
Web rozhraní jedničky a dvojky je odlišné. V jedničce to je vyloženě jenom na sledování stavu, kliknutím na konzoli u zvolené VM spustí asociací vmware server consoli, která jde spustit i standalone a server tím můžeš managovat. Ve dvojce je web iface jediná možnost přístupu k mašinám i správě a imho je to poněkud neohrabané.
Jasně, rozumím. O to více se budu muset snažit rozběhat dvojku. Připojení pomocí IE by se mi náramě hodilo (byť doma běžně využívám vzdálenou plochu).
Zkusíme to jinak. Je zde někdo, komu běží VMWS2 na platformě win 2003 server?
Pokud ano, prosím o info zdali je to R2/nonR2, 86/64, verzi serveru (SBS,standard, web atd), service packu a jazykové verzi.
Děkuji
Citace:
Původně odeslal
preatorian
Jasně, rozumím. O to více se budu muset snažit rozběhat dvojku. Připojení pomocí IE by se mi náramě hodilo (byť doma běžně využívám vzdálenou plochu).
Ono si zas moc nedělej iluze, konzoli VM si stejně neotevřeš v okně IE, ale instaluje se ti ActiveX prvek a nějaké aplikace (VMware remote console), které se ti pouze spustí po kliknutí na ikonu ve web interfacu. IMHO na h....
Co se zrovna divam, bezi me to tu na 2k3 SP2 64bit, 2k3 R2 SP2 32bit, vse anglicky