Pomalý upload - spojení Huawei 520 a Asus WL500gP
Ahoj,
po výměně kabelu od O2 a zvýšení rychlostního profilu na 8000/512 kbit
jsem zjistil, že jedu pouze s polovičním uploadem.
Huawei mám jako ADSL modem v režimu bridge a Asus jako router s PPPoE klientem,propojeno kabelem, jedno PC kabelem do Asusu, další přes wifi.
Pokud zapojím pc jen přes Huawei a nastavím ho jako router, pohybuje se upload kolem 400 kbit, pokud je v režimu bridge a připojím se přes Asus, jsem na polovině.
Kde hledat chybu ? Je možný, že by Huawei v režimu bridge a ve spojení s Asusem nějak omezoval upload nebo je chyba v tom Asusu ? Popř chyba mezi židlí a klávesnicí ?
Předem díky za nápad, jak detekovat brzdu.
Re: Pomalý upload - spojení Huawei 520 a Asus WL500gP
Huawei nic neomezuje, v rezimu bridge to ani nejde. Ostatne to si muzes vyzkouset, vytvor si na PC PPPoE pripojeni a pripoj se stejne jak ten Asus vytocenim PPPoE.
Chybu hledej v Asusu a dale.
Přesně tak, jak píše HAVTOM.
Pro zkoušení PPPoE jen info, že u O2 jsou přihlašovací jméno a heslo O2 (je tam velké "o").
Díky za nasměrování.
Už tu mám na test asus 530g, tak uvidím, jak to bude fachčit
akorát pokud bude opravdu problém v tý wl500gP, nevím čím to nahradit, 530 má slabej CPU.
Doporučíte něco ? Jak jsou na tom routery Belkin ?
Jako modem (jen pro PPPoE) používám Asus AM602 (pokud se dá ještě sehnat, protože mají nadstandardní diagnostiku ADSL rozhranní) a jako router pak Linksys WRT54G2.
Můžeš použít buď modem jako bridge a PPPoE sestavit až na routeru (router bude mít externí IP) nebo na modemu spojit PPPoE a skrze nastavení DMZ posílat veškerý provoz na router (bude mít interní IP).
Díky za radu, jen jsem zapoměl zmínit, že potřebuju router s možností připojit externí anténu, takže ten linksys je pro mě nepoužitelný, ale jeho cena je imho velmi příjemná :-D
edit: ještě jsem zapoměl dodat, že by to měl být router s podporou WPA2
Rozdelej Huawei a podivej se, jak je udelana Wifina, treba tam bude miniPCI a antena na malej konektor :-) , tak to mel D-link .... ale zalezi, co od toho chces.
EDIT: Jo a jmeno a heslo u O2 muze byt jakykoliv, krom testtest/testtest
Tak v Huawei problém samozřejmě není, jak jste podotkli, vyhodil jsem asus
wl500gP, dal místo toho 530-ku a upload už jede. Chtěl bych ale tu 530-ku nahradit něčím výkonějším, má slabší cpu než wl500 a až bude připojených víc klientů, mám obavu, že se bude zhoršovat odezva.
Nějaký nápad na wifi router s připojením ext. antény a wpa2 ?
edit: upload vyřešen - chyba je v routeru, ostatní snad dořeším jinde, LOCK PLS.
Mám Huawai nebo jak se to píše a rychlost internetu 4mb. Upload mi běhá jenom 26 kb/s. Síťovku mám tu na motherboardu Gigabyte Realtek. Je možné nějak zvýšit rychlost up?
Možná to bude omezení linky, upload na ADSL nikdy žádnej zázrak nebyl.
Jaky hodnoty linky ti ten modem vypíše? (max. rychlosti)
No když to měřím na rychlost.cz tak mi to ukazuje : 151,83 kbit/s (18,98 kB/s). ale pokud myslíš přímo kolik to ukazuje na modemu, tak v tom se nevyznám, ale na úvodní stránce to píše něco jako 256 nebo 150.