Problem s LG mechanikami na ASUS P5Q PRO
Zdravim, povodne som mal v pc DVDRW mechaniku LG GH22NS30. Po case prestala citat palene dvd. Nepomohli ani najnovsie ovladace ani reinstall windows (xp sp3). Predpokladal som, ze odisiel laser na citanie DVD a tak som si kupil DVDRW LG GH22LS50. Nacitala asi tri dvd a potom sa mi to pri paleni dvd zdrbalo a odvtedy ani ona necita dvdcka:( Skusal som najnovsi firmware, updatoval som bios na doske, dal som najnovsie ovladace na chipset P45 so SB ICH10R, zrusil som OC, ale nic nepomaha.Najlepsie na tom je, ze u kamosa idu obidve bez problemov (na rovnakom kabli ako u mna doma). Skusal som aj starsi win s sp2 ani to nepomohlo. Asi si kupim inu znacku napalky, lebo to za ten cas ktory som s tym stravil ani nestoji. Len sa bojim ze to je v doske a nepojde mi ziadna napalka. Musim nejaku zohnat na odskusanie u mna. Ak mate nejake rady, tak sem s nimi.thx
Re: Problem s LG mechanikami na ASUS P5Q PRO
Ta deska má dva různý SATA řadiče (ICH10R a Sil5723) zkoušel jsi to na obou?
Skusal som aj ten ale nic, najprv nechcel nabehnut a pipal nieco s ATAPI a kompatibilitou a teraz nabehol ale sprava sa rovnako. Ked vlozim palene dvd, tak sa z nej stane CDROMka a mozem tak akurat zapisat data na cd disk:)
A co nainstalovaný software na vypalování, případně nějaký Cyberlink a spol. na DVD? Zde bych na hodně vysoké procento viděl příčinu.
skusal som aj cistu instalaciu windowsu ako som pisal vyssie. Bez ovladacou na dosku a napalku a aj s nimi.nepomohlo
EDIT: dnes rano som skusil live cd ubuntu a tam takisto mechanika nevie nacitat dvd. Este musim skusit ineho vyrobcu napaliek a modlit sa aby to slo:)
Vyzkoušej i jinou mechaniku, což může ukázat nekompatibilitu (hlavně dřív, než tě napadne pro ni běžet do krámu :-)), především bych se ale podíval na nastavení SATA řadiče - pokud je v režimu AHCI nebo RAID, aspoň zkušebně bych zkusil emulaci IDE, co kdyby byl problém tady.
S VIA chipsety je zas horor instalovat XP ze SATA DVD mechaniky... U mechanik jsem raději zůstal u IDE.
Nastavenia radica som tiez kontroloval. S RAID nastavenim sa nedostanem ani cez POST a s AHCI mam vo win bluescreen:D Potom ostava este enhanced IDE alebo compatible IDE ale ani pod jednym mechanika necita dvd:(
BTW aj ja by som sa vratil k IDE mechanike ale mam len jeden PATA konektor, na ktorom uz mam disk. Ten je uplne na spode a nebudem rozoberat polovicu pocitaca kvoli osadeniu mechaniky:)