Zdravim,
taka otazka, mozem na klasicky zalozny zdroj k PC (bezne UPS s back-up-time pri 150W 20minut) zavesit obehove cerpadlo ??? (vodarske, v tabulke sa pise, ze pri nastaveni na 3 stupen ma 93W...)...
myslite, je to nebude haluzit ???
Printable View
Zdravim,
taka otazka, mozem na klasicky zalozny zdroj k PC (bezne UPS s back-up-time pri 150W 20minut) zavesit obehove cerpadlo ??? (vodarske, v tabulke sa pise, ze pri nastaveni na 3 stupen ma 93W...)...
myslite, je to nebude haluzit ???
Zalezi od toho, aky typ je ta UPS. Ak je to nejaka najlacnejsia, tak vystupne napatie nie je sinusove => v tom pripade to pouzit nemozes. Mozes znicit motor aj UPS.
Myslim ze ppri tomhle odberu by to zkousnout melo. 100W neni zas tak moc. Otazka zni, co bude az ti dojde baterka ?
Je taky mozny, ze ten motor pri napajeni z UPS bude mit o dost mensi vykon, (diky nesinusovemu prubehu).
tak prosim pozrite sem a vyberte mi nejaku UPSku, co by to mohla zvladnut... Samozrejme je dolezita aj cena, ale aby to zase vydrzalo aspom 40min. bezat...
http://www.agem.sk/?flag=kategorie&cat=0006800271
napiste typ, pripadne linku... Dakujem, Jaro
Hele, obavam se ze po nas chces nemozny, UPSka slouzi k tomu aby se dany zarizeni korektne vypnulo nebo aby stihnul nabehnout agregat. UPSka ktera ti vydrzi davat 100W hodinu by musela mit aspon kW (spis vic) a tu za zadny levny penize nesezenes (30k+). BTW neni kW jako kW. V robote mam temer nezatizeni APCko 1500 a vydrzi max nekde kolem 30ti minut (pri zatezi nekde kolem tech 100W).
no 30 minut by aj stacilo...
k comu to potebujem ??? mam krb a tam je vodny vymennik s obehovym cerpadlom.... Ide o to, ze ak bude v krbe horiet plamen a zrazu dojde k vypadku el. prudu - aby som stacil uhasit ohen v krbe a znizit teplotu vo vymenniku tak, aby nedoslo k varu vody v systeme...
Hmm, to mas blbe navrzenej obeh, dobrej navrh by mel alespon castecne fungovat i bez cerpadla. Pokud ti de jen o to haseni, tak IMO zalohovat netreba.
a to je takovy problem tam dat 2 kolinka 2 Tkusy pyroventil a napojit to na nejakou baterku a hlidac napeti
kdyz by nebylo napeti by ti to otevrelo pyrovenitl a sel by ti samotiizny obeh
todle mas jednoduzzsi
ANEBo nekjake cidlo teploty a pres to spinat ten ventil