září 2009 - externí TV tuner / střihová karta
Mám nějaké staré záznamy na VHS a rád bych je dostal do PC, takže sháním nějakou kartu, resp. spíš USB zařízení co by to umožňovalo.
Vzhledem k tomu, že by to mělo umět zachytávat signál vstupu, bych asi chtěl aby to rovnou umělo i televizi a to jak analog, tak i digital.
Problém je, že používám 64bit systém (Windows 7), a vím, že bývají dost problémy s ovladači a pak také se samotnou aplikací.
Sháním tedy něco co bude bezproblémové na používání, bude umožňovat zachytávat z vnějšího zdroje (S-VIDEO, CINCH atd.), bude mít stereo zvuk (možná to je dnes automatika, ale můj poslední TV Tuner - WinFast TV 2000 XP byl mono) a tu dobrou funkčnost v 64bit systému.
Dálkové ovládání není vůbec nutné.
Snad s tím někdo máte zkušenosti.
Co se tak dívám na CZC, tak opravdu nevím po čem šáhnout.
Re: září 2009 - externí TV tuner / střihová karta
Avet TV USB HX Volar umi vse, co potrebujes, ma (pokud se pamatuju i drivery pod 64b OS) a k tomu je vyborny a citlivy i jako DVD-T a analogovy tuner.
Díky za radu, ale u tohoto jsem si na CZC diskusi četl, že má s 64bit systémem právě nějaké problémy.
Sice nevim, co je popsano v diskuzi na CZC, nicmene TV tuner obecne je hardware, se kterym ma skoro vzdy nekdo nejaky problem, respektive asi neexistuje tuner, se kterym by nikdy nikdo problem nemel.
TV tunery jsou specificke zarizeni, jejichz hw musi spolupracovat pres chipset po grafiku, zvukovku, pamet atd, takze v ramci jejich pouziti na jakemkoliv PC je az s podivem, ze problemu neni jeste vice :)
Ohledne problemu TV tuneru se toho resi dost i na tvfreak a dalsich diskuzich, tedy vetsinou se daji problemy vyresit.
za ten AverTV Volar HX se taky primlouvam. Obecne pro tunery je problem 64bitu - ovladace nejsou moc dobre a obcas to proste nechodi. Pred cca mesicem jsem tusim u Aver cetl, ze pripravuji primo ovladace pro Win7. Mam uz od nich druhy tuner (u NTB mam predchudce HXka - AVerTV USB Hybrid+FM Volar, v PC avertv trinity satellite). S AverTV trinity satellite mam jediny problem ve Win7x64 a to ze nenaladim poradne TV Nova na 6. kanalu z vysilace Krasny. Bud je to prebuzeny nebo nevim (obcas se to po chvili "doladi" ze sumu na cisty obraz), s hybrid volarem na winxp32 v pohode (pod Win7 jsem nezkousel), ale rozhodne ta karta jinak funguje bezproblemove. Predpokladam tedy ze jejich mainstream USB tuner se bude chovat taktez mravne, navic jak jsem jiz psal, nekde jsem cetl o pripravovanych driverech a aplikaci primo pro Win7 (asi kuli certifikaci driveru)
Ok, no zatím ten Aver vede.
Ale teď jsem našel ještě tento Pinnacle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56675, což by měla být verze 340E bez dálkového ovladače.
Nicméně ta cena mě docela láka - je levnější přes 500 Kč než Aver.
Co jsem četl v PCT recenzi, tak ta verze s ovladačem dopadla docela dobře, jen tam hanili cenu, což tady neplatí.
Tak jsem nakonec našel ten Aver za velice výhodnou cenu - http://www.mironet.cz/aver-tv-hybrid...0--do+dp74874/, takže mám objednáno :).
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
To je urcite moc pekna cena (radove o nekolik stovek, proti bezne cene), nicmene budou to asi trosku starsi skladove zasoby, jelikoz minuly tyden ji tam kupoval kolega a tato verze ma jeste starsi typ dalkoveho ovladani aka "kreditka s bublinovymi tlacitky", zatimco novejsi revize by mela mit jiz ovladac prepracovany a klasickeho vzhledu.
Nicmene i tak je to pekna cena, hardwarove by na tom ty verze mely byt stejne.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
myslim, ze budes spokojeny...a za tu cenu? No neberte to, kdyz je to tak levny ;)
Tak jsem včera objednal, zaplatil kartou, dnes ráno přišel mail že vše je OK.
Teď před chvilkou přišlo, že platba nebyla provedena a že je požadováno změnit typ platby nebo objednávku zrušit a založit znovu.
Přitom peníze z účtu se mi odepsaly!!
TO si ze mě robí prdel nebo co?