KB Profibanka vs. KB Mojebanka
Přecházel jste někdo z bankovnictvi KB Profibanka na Mojebanka?
Začal jsem o tom uvažovat v okamžiku, kdy mi Profibanka ve Windows 7 neběží a musím mít Windows Vista ve VirtualPC, což zabírá 33 GB na disku.
Na Profibance se mi líbí archivace jednotlivých roků. A že je mám od roku 2000.
A dále např. snadné opakování příkazů, což sice lze řešit šablonou, ale proč dělat šablonu na něco, co se opakuje třeba jen 4x ročně?
Na ceně to nevisí - v rámci balíčku to vyjde nastejno.
Re: KB Profibanka vs. KB Mojebanka
OT/ IMHO Win7 omezeni je jenom tim ze Win7 nejsou oficialne venku... Takze byt tebou pockam :)
To asi neznáš KB. Kompatibilní to bude tak za rok :-(
Režim kompatibility nefunguje? Spustit jako Admin taky ne?
Nefungovalo nic. Nešel nainstalovat MSDE.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
To samé ale u ČSOB - tam zase je nutné mít Java JRE 6.0_u7 (aktuální je u16) a tak IE8 tu nižší verzi javy ne a ne zkousnout.
Tzn pro W1se od ČSOB taky WIN7 je nepoužitelný ! BTW na Visty to zprovnoznily cca před půl rokem ? a to už je nějaká doba co jsou visty venku !
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Tak to se dá ošetřit poměrně snadno, místo MSDE nainstaluješ SQL Server 2008 EXPRESS a pojmenuješ instanci stejně, jako má default MSDE.
Chce to si s tím pohrát :)
Díky za tip. Zkusím to, až budu mít chvilku, na virtualu.
Dal bych to K+, ale teď nemohu. A proto prosím ostatní, dejte K+ Martymu za mne. Díky!
EDIT: Tak se musím sám opravit. MSDE se používá na WinXP, na WinVista jede MSSQL 2005 a ty na Win7 nedostanu. Zkusím tedy MSSLQ 2008 Express.
Stahuj tady, hodně zdaru :) myslím že ti bude stačit runtime.
5 Příloh-a(y)
Tak jsem to zkoušel a přišel jsem na to, že problém neni jen v MS SQL Serveru, ale už v IE8.
Na připojených obrázcích je zaznamenán postup instalace - neúspěšné.
Hmm, tak to vypadá už na slušnou magii... to asi nepůjde.
Můžeš ještě zkusit v IE povolit chráněný režim (v EN protected mode), který enabluje nějaké ty 128+ bit šifrovací algoritmy.
Je to v Internet Options, Security, Enable protected mode.
Ale to asi nepomůže.
Už jsem to vzdal. Profibanku si zatím nechám. Stejně asi postupně budu přecházet na mBank.
Díky za všechny nápady.
Tak mBank má pro mne docela zásadní nedostatek - nemohu si předpřipravit příkazy k úhradě dopředu s tím, že autorizaci ,a případně změnu úhrady, provedu až budu potřebovat.
Operace k autorizaci jsou tak špatně identifikovatelné (dvě čísla účtů a částka), že při větším množství položek se v tom člověk úplně ztratí.
Přece jenom mi Profibanka za těch devět let používání zalezla pod kůži.
Citace:
Původně odeslal
Prtik
Tak mBank má pro mne docela zásadní nedostatek - nemohu si předpřipravit příkazy k úhradě dopředu s tím, že autorizaci ,a případně změnu úhrady, provedu až budu potřebovat.
Nevím co tím konkrétně myslíš. Osobně na předpřípravu platby používám:
a) normální příkaz k úhradě, kdy zadám datum splatnosti až kdy se má platba provést a normálně ji autorizuji přes SMS kód. Pokud ji chci předělat, tak v seznamu Plánovaných transakcí ji mohu kdykoliv zrušit.
b) šablonu s vyplněným číslem účtu, KS, VS, poznámkou atd. jen bez vyplněné částky. Platbu pak provedeš přes 1) předdefinovaní příjemci přímo pod účtem nebo 2) v normálním příkazu k úhradě kliknutím na výběr ze seznamu (odkaz je na 2. řádku za číslem účtu)
Autorizaci provádím vždy ihned, není důvod ji odkládat (tedy pokud nemáš zrovna telefon po ruce, nebo není signál).
Jen dodám že na WinXP profibanka i pod IE8 jede !!!!
ale na Win7 na IE8 nikoliv...
Je to sice krapet k udivu, ale opravdu IE funguje pod kazdym OS jinak.
Citace:
Původně odeslal
Atreides
Jen dodám že na WinXP profibanka i pod IE8 jede !!!!
ale na Win7 na IE8 nikoliv...
Je to sice krapet k udivu, ale opravdu IE funguje pod kazdym OS jinak.
A není to náhodou tím, že ve Win 7 a Vista je jiná verze CryptoAPI?
Citace:
Původně odeslal
mraky
A není to náhodou tím, že ve Win 7 a Vista je jiná verze CryptoAPI?
"its possible" já tomu nehovim co je crypto api takze je to fakt mozny....
Paolo: Jde o toto:
Dne 15.9.2009 dostanu fakturu se splatností k 1.10.2009. Mnou vystavená fakura má splatnost 25.9.2009, což ale nezaručuje, že budou peníze na mém účtu.
V IB KB Profibanka si při příchodu faktury pořídím příkaz k úhradě, ale neodešlu jej do banky. Visí mi tam dokud potřebuji. V okamžiku, kdy přijdou peníze pro mne, mohu odeslat svůj příkaz. Fakturu mohu po zadání příkazu s klidem předat účetní a nemusí mi ležet na stole až do vyřízení.
Když nejsou peníze na tvém účtu, tak se platba neprovede a ty budeš o tom informován jak emailem, tak ve "Zprávách z banky".
Párkrát se mi stalo, že na účtu nebylo pro SIPO dost peněz a tak jsem měl pár zpráv a finálně (až došly peníze) tak SIPO odešlo.
Takže nevidím problém v tom, zadat platbu s termínem platby 29.9. a autorizovat ji kódem. K 1.10. je bude mít dotyčný na účtu (pokud budeš mít 29.9. peníze k dispozici). Když ne, tak se platba neprovede a ty o tom budeš vědět (jak v IB, tak v mejlu). U jednorázového příkazu se mi ještě nepoštěstilo nemít peníze na účtu, tak nepovím, zda zůstane v seznamu plánovaných transakcí nebo se smaže.
Předpokládám, že krom mKonta máš i EMAX, tak si to můžeš klidně vyzkoušet na převod ze svého na svůj účet, jak to vypadá, když nejsou peníze na účtu... ;)