Základní deska vs. socket..
Zdravím.
Potřebuju poradit s koupí základní desky a procesoru. Momentálně mám v PC MSI PM8M-V...tak něco lepšího pokud možno a procesor mi stačí nějaké dvoujádro nejlíp 2x 2,8-3Ghz, možnost zapojení až 3 HDD a max pamět do 4GB...budu rád za vaše zkušenosti či rady...Díky
Re: Základní deska vs. socket..
Citace:
Původně odeslal
Koty45
Zdravím.
Potřebuju poradit s koupí základní desky a procesoru. Momentálně mám v PC MSI PM8M-V...tak něco lepšího pokud možno a procesor mi stačí nějaké dvoujádro nejlíp 2x 2,8-3Ghz, možnost zapojení až 3 HDD a max pamět do 4GB...budu rád za vaše zkušenosti či rady...Díky
Sice umístění neni nejhorší, ale tak jak si to podal je to jako: chci auto poraďte
Jenže ono je trochu víc druhů v základu benzin nebo diesel
Stejně tak procesory: amd/intel hlavní výrobci dál pak 2jádro zvládá většina desek, spíš jde o to, jak silný model utáhne její napájení co se týče taktu, asi na tom bude lépe intel, hlavně po přetaktování, protože jseš na OC foru,
ale zpět k deskám dále se liší dle výbavy, to si taky trochu ujasni, integrovane gpu, nebo ne, počet usb portů a sata konektorů, pasivně jsou chlazeny myslim všechny firewire a všelijaké drobnosti atd... Tzn u amd je to socket am2 intel socket 775 uživatel Gestler má třeba krásný takt http://4um.overclocking.cz/member.php?u=13675 když se koukneš na jeho podpis: E8300@4.25Ghz 8,5x500 puvodně myslim 2,8 na 4,25 osobně už mne honění za co nejvyšším taktem přešlo
Citace:
Původně odeslal
JERROME
Sice umístění neni nejhorší, ale tak jak si to podal je to jako: chci auto poraďte
Jenže ono je trochu víc druhů v základu benzin nebo diesel
Stejně tak procesory: amd/intel hlavní výrobci dál pak 2jádro zvládá většina desek, spíš jde o to, jak silný model utáhne její napájení co se týče taktu, asi na tom bude lépe intel, hlavně po přetaktování, protože jseš na OC foru,
ale zpět k deskám dále se liší dle výbavy, to si taky trochu ujasni, integrovane gpu, nebo ne, počet usb portů a sata konektorů, pasivně jsou chlazeny myslim všechny firewire a všelijaké drobnosti atd... Tzn u amd je to socket am2 intel socket 775 uživatel Gestler má třeba krásný takt
http://4um.overclocking.cz/member.php?u=13675 když se koukneš na jeho podpis: E8300@4.25Ghz 8,5x500 puvodně myslim 2,8 na 4,25 osobně už mne honění za co nejvyšším taktem přešlo
Mno tak se vžij do mé situace a vem si že bys měl v pc tu základku co sem psal a chtěl si něco lepšího, tak co by sis vybral...Já to nechci na taktování, spíš se jen ptám, páč tu raděj zkušení =)
Chceš-li novou desku, budeš kromě procesoru potřebovat i nový paměti a novou grafiku, to minimálně. Kolik na to máš rozpočet?