Re: Accelero vs Thermalright
Já to vidím asi takto: Thermalright je 2x dražší a určitě 2x líp / víc nechladí, tudíž to vidím jasně pro Accelero :cool:
EDIT: jo a moc jsi teda nehledal :-) na druhou stranu to vypadá, že ten Thermalright chladí opravdu 2x líp než Accelero...
http://www.svethardware.cz/art_doc-7...8005A8C87.html
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponent...e-karty-5.html
Takhle, cenu neřeším - vyhodím víc peněz než je rozdíl v těhle dvou chladičích za úplný hovadiny :)
Jde primárně o funkčnost-výkon-bytelnost-vzhled(;D)
Pod Accelero se například nevejdou žádný větší pasivy - Thermal zdá se je trošku výš. Atd. atd. ...
Jj, tak to je v pořádku :p
Docela jsem koukal na rozdíl teplot mezi těmito chladiči, hlavně teda v pasivním režimu je Thermalright téměř neuvěřitelný :-o
Acelero má nevýhodu - horší pasivy na ram a VRM. A tím to hasne.
Thermalright má nevýhody:
- cena
- úzké žebrování ala zanáší se prachem
- s tím související nutnost vysokého průtoku vzduchu kvůli žebrování aby byla slušná efektivita, čili hlučnejší než acelero.
Přičemž s Acelerem S2 a 2x 12cm fan 1000rpm jsem uchaldil HD2900XT pod 60 stupňů ve full load takže.....
Jasný.
Ale prachy mě netížej, a pro chlazení pamětí a VRM bych použil stejnej princip jako jsem zmiňoval ohledně 4870 - nechat červenej plech z defaultního chlazení :)
Úzký žebra mi nevadí, Noctua na 900-1000ot to spolehlivě zvládne, plus celej chladič je podstatně větší... Bude to každopádně experiment, ale proč ne :)
btw aktuálně u 4870 mám v idle 55° na jádru a asi 70 na tom ostatním. Věřím, že to s Thermalem horší nebude.
doporucuju pouzit featuru "Auto overclocking" v Ati Tray Tools, me bezi HD4890 v idle na 240GPU/250MEM, je to znat na teplote, pri hrani her to samo prepne na default max hodnoty a pri vypnuti hry poet skoci na tyhle nizky takty. Snizi se spotreba PC v idle/desktopu (tusim u HD4870 mi to delalo az 40W, u HD4890 jsem nezkoumal) a karta bude podstatne min topit...
Citace:
Původně odeslal
jimmy
doporucuju pouzit featuru "Auto overclocking" v Ati Tray Tools, me bezi HD4890 v idle na 240GPU/250MEM, je to znat na teplote, pri hrani her to samo prepne na default max hodnoty a pri vypnuti hry poet skoci na tyhle nizky takty. Snizi se spotreba PC v idle/desktopu (tusim u HD4870 mi to delalo az 40W, u HD4890 jsem nezkoumal) a karta bude podstatne min topit...
To je zbytečně moc,já mám 100/150 pro 2D a mimo jiné to umí i přepnout OC profil pro 3D.
Snad neutikame zbytecne moc od tematu...
o prepinani profilu 2D/3D jsem psal vyse, nicmene me karta (HD4890 Toxic 960/1050) pod 200/190 hodi v 2D artefakty a vytuhne...