Jak na vlastní jabber server?
Zdravím,
potřeboval bych poradit, jakým způsobem provozovat jabber server na platformě win. Mám doma server, který má veřejnou ip a jede 24/7. V práci máme zablokované icq. Jediné co šlape, je PSI. Tam se ale často musí měnit servery.
Existuje tedy nějaký komplexní jabber server, se kterým bych komunikoval na portu 80 a který by to překládal a dál komunikoval se servery icq?
Díky za každý nápad
Re: Jak na vlastní jabber server?
Na ICQ se můžeš připojit i na porty 443 (SSL) a 80 (HTTP), takže by to imho neměl byt problém...
Vím, ale nic z toho nefunguje. Pracuji ve velké korporaci a tyto věci jsou ošetřené. Nejde žádný klient, na žádný server (zkoušel jsem mnoho přihlašovacích icq serverů).
Jedinou možností je decentralizovaný jabber a port 80. Proto bych rád vlastní :)
Mno ono je to vlastne lehky :). Jednou jsem podobnou vec udelal.
Durazne doporucuju to NEDELAT, ale v konecnem efektu je to ciste na tobe, benevolentnosti vaseho IT a tveho nadrizeneho (je to hra s ohnem :) ).
1) Doma si rozjed SSL server, jednodussi nez Jabber.
2) V praci vem libovolnyho klienta na pozadovany messenger, kde ti pujdou prenastavit porty.
3) Predpokladam, ze znas otevreny porty u vas v praci na siti (jenom tak od boku bych zkusil 21 (ftp) ).
4) V putty si nastav tunel ven ze site tak, ze si prehodis porty IM na ten otevreny port. Server bude tvuj server doma.
5) Nastav si IM na lokalni port, ktery mas presmerovany ven.
Tohle by ti melo pomoct.
Druha moznost pokud to jde (tzn. pokud muzes na internet), tak www.meebo.com . Ovsem tohle ti pujde jenom do doby nez ti na to IT prijde a blokne to nekde na proxyne...
Paráda, díky za návod, juknu na to :)