-
TN + LED
Ahoj, co si myslíte o TN + LED monitorech. Je to velký rozdíl oproti TN + CCFL? Může LED s TN konkurovat IPS např. když srovnám tyto 2 monitory:
LG 22" W2286L-PF (TN+LED)
Dell 22" 2209WA Ultrasharp (E-IPS + CCFL)
Osobně vidím v LED budoucnost - rovnoměrnější podsvícení, tenší, nebzučí a je míň energeticky náročná než CCFL. Dokáže ale pozvednout TN o třídu výs nebo je králem v levných monitorech 2209WA, co myslíte?
-
Re: TN + LED
nedokáže, nemůže, nelze. TN je prostě TN a na IPS ani PVA nemá i kdyby mu LED podsvícení malovalo kašpárky. howg.
-
Kombinaci TN+LED jsem si prohlédl s velkým očekáváním u výrobce, o kterém si myslím, že je schopen vyrobit špičkové monitory.
EV2411W mě přesvědčil, že kombinace TN+LED je vhodná maximálně na Windows+Office a to se na monitor musíš dívat naprosto kolmo.
-
Takže rozdíl LED vs CCFL není skoro žádný v případě TN. Škoda.
-
No, skoro bych řekl, že ta směrovost obrazu je u LED ještě horší (víc směrový) než u CCFL.
Jinak stabilita obrazu a homogenost podsvícení byly výborné (ale zase je to EIZO - to má luxusní podsvícení i s CCFL).
-
no už aby tady bylo eizo s LED a DUE v jednom. jsem zvědav.
-
Měl jsem TN + LED od Sony na NTB a vše co je zde napsáno platí. Ale přidal bych, že pokud to výrobce neodflákne, jsou barvy i kontrast sytější a černá černější, spotřeba nižší a bílá bělejší, v porovnání se stolním TN + CCFL :)
Dobře si to můžeš prohlédnout na LCD TV v prodejnách, jaký rozdíl udělá LED podsvícení ;) Věřím, že televizi, která má LED bezpečně poznáš.