Ahoj, pořeboval bych trochu poradit ohledně výběru ntb. Naposledy jsem si kupoval NTB před třema-čtyřma rokama a vybral celkem našláplý Asus M6VA, abych v zápětí zjistil, že utracených skoro 40k naprosto nevyužiju a na neustále cestování by se mi hodilo spíš něco lehčího, co nemá 4kg. Pak jsem přestal být neustále na cestě, tak jsem se s ním smířil, ale jelikož teď mířím na rok do světa, tak jsem si řekl, že: "s ním už ne".
O co mi jde ... je lepší volba nějaký (třeba jetý) Thinkpad X series (který?), některý z netbooků (viděl jsem u kamaráda nějakého podobného prcka, s 2GB RAM a 160GB HDD, což mě až překvapilo) nebo holt zainvestovat a pořídit třeba Dell XPS 1330 či nové X series?
Požadavky jsou zhruba následující:
1.Přenositelnost a odolnost
2.Baterka by byla fajn 5 hodinek
3.Dobrej displej (z 1400x1050 na M6VA mě třeba po těch 5ti hodinách v kuse už "tahají" oči)
4.HDD aspoň 100 GB
5.RAM tak 1GB
6.Procesor a GK moc neřeším, nic zase tak náročnýho nedělám, hry vůbec, občas nějaký Photoshop, ale u toho kdyžtak holt počkám... ale zase chci aby jel pokud možno OS a kancelářské aplikace pěkně svižně.
7. Slušná klávesnice by mě potěšila. Zánět šlach sice nevyléčí, ale... :)
8. Finanční limit není nijak striktní, ale jasně že na tom radši nechám 10k než 30k... zvlášť, když to za dva roky stejně nemá žádnou cenu. A při případné kráděži/ztracení mě mrzí jen ztráta dat a né železa.
9. Potěšila by čtečka SD karet, možná webová kamera, oproti tomu třeba Bluetooth jsem použil asi dvakrát, PCMCIA nikdy a za celou kariéru M6VA vypálil asi dvě CD... ale tahle výbava neni až tak rozhodující.
Díky za vaše názory, mě nějak ujel vlak, co se HW týče. :rolleyes: