Slave HDD hlásí - Chyba zpožděného zápisu I/O disku E:...
Zdravím.
Základní deska: MSI PM8M-V
HDD: Hitachi Deskstar 40GB
Maxtor 15GB
Disk mi hlásí: "Chyba zpožděného zápisu I/0" Data byla ztracena. Nevíte, co toto může být?? Nerozumím tomu. Disky jsou oba IDE, jeden jako master a druhý jako slave samozřejmě...
Máte někdo zkušenosti s WD Caviar SE 80GB 7200RPM 8MB...strašně moc se zespodu zahřívá...horký jak plotna u kamen...
Okrajově...Když spustím win, tak se mi stává, že se mi hodně zasekávají stránky ve firefoxu, seznam email mi to zastaví na http://seznam.cz/gate a poté někdy úplný zásek prohlížeče a pak mi to hlásí, že firefox je již spuštěn ale neodpovídá...souvisí to nějak s chybou na disku nebo jsou vadné winy a je třeba reinstall...
Díky za reakce...
Re: Slave HDD hlásí - Chyba zpožděného zápisu I/O disku E:...
Chyba zpožděného zápisu môže znamenať, že disk ide do kopru. To isté som odklikával u svojho staršieho samsungu 160GB asi mesiac, než sa odporučil úplne..
Citace:
Původně odeslal
rOn
Chyba zpožděného zápisu môže znamenať, že disk ide do kopru. To isté som odklikával u svojho staršieho samsungu 160GB asi mesiac, než sa odporučil úplne..
No takhle, ten disk 40GB je z mýho starýho PC dán do tohoto nového a ve starým už předtím dělal nějaké problémy, ale po opravě začal opět v klidu fungovat. Ale jakmile jsem ho přendal, nejenže si z něj nemohu přetáhnout některé soubory na HDD co už byl dán v tom novém, ale právě hlásí i tyto chyby a hlásí mi to i "nebylo možné zpracovat informace z desktop.ini"! Takže to vypadá, že disk je na odchodu do křemíkového nebe, že?? =(
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Vypadá to tak.
Ok, no co nadělám. Můžu se ještě zeptat na výše zmíněný problém teploty HDD??
Zdravím,
projížděl jsem oba HDD utilitou HD TUNE a výsledek byl 100% bez chyb...tak mě napadá, že budou asi chybně instalované Winy...=)
Spíš bych to projel diagnostickou utilitou přímo od výrobce (většinou se startuje z diskety).
1. Osobně si tipuji odcházející 40GB disk.
2. Ta 80 se sice zahřívá i sama o sobě, hodně ale záleží na jejím umístění a provozním prostředí, na stole by se ale rozpálit neměla. Pokud ano, může to signalizovat závadu.
3. Načatá může být i deska (MSi dlouho na některé řady - nebo možná v některé továrně - používal nekvalitní kondenzátory a tohle je ještě lowest-end s VIA chipsetem), může být špatný kabel, zdroj...
Citace:
Původně odeslal
peta303
1. Osobně si tipuji odcházející 40GB disk.
2. Ta 80 se sice zahřívá i sama o sobě, hodně ale záleží na jejím umístění a provozním prostředí, na stole by se ale rozpálit neměla. Pokud ano, může to signalizovat závadu.
3. Načatá může být i deska (MSi dlouho na některé řady - nebo možná v některé továrně - používal nekvalitní kondenzátory a tohle je ještě lowest-end s VIA chipsetem), může být špatný kabel, zdroj...
1. jj já taky, oni s nim byly problémy už předtím.
2. ta 80ka je vespod pod prvním diskem, má ke dnu case asi 10 cm, mám vyndané zadní plíšky kvůli větší vzdušnosti, navíc jsem přidal novou grafárnu která má celkem monstrozní větrák a celkově to vzduší skrz na skrz =)
A v HD Tune byla bez chyb.
3. a jakou desku by jste mi poradily??? =)
Citace:
Původně odeslal
Koty45
3. a jakou desku by jste mi poradily??? =)
je to skoro jedno, co si vezmeš za výrobce, ale my ženy :-D máme tyto body
- v zásadě k Intelům doporučuji pouze desky s čipsetem od Intelu
- ať má rozhodně kondenzátory s tuhým dielektrikem
- a chlazení na stabilizátorech okolo CPU
Citace:
Původně odeslal
Koty45
ta 80ka je vespod pod prvním diskem
sadisto, alespoň jedna šachta by mezi disky měla být volná...
Citace:
Původně odeslal
peta303
sadisto, alespoň jedna šachta by mezi disky měla být volná...
:-D Já tam moc místa na další šachtu nemám, to by musel hdd volně viset, páč je úplně vespod, nad ním je druhý HDD, nad ním ovladače přídavného větrání a pak Floppy =)
Tak jsem koupil Maxtor 250GB 16MB 7200rpm tak mám pokoj, i tak díky, páč když jsem viděl test HD Tune a ten dopadl celý červeně, tak jsem se vyprd na nějakou opravu.. =)