VMware Remote Console, lze přímý link na VM?
Zdar,
totálně mě otravuje se přihlašovat na webový rozhraní vmware serveru a klikat tam na mašinu, záložku console a pak do okna pro spuštění remote console.
Dotaz zní: lze nějak spustit VMware Remote Console napřímo, nebo aspoň vytvořit zástupce VMware Remote Console s parametrem, který vybere server, zadá login credentials a vybere VM k zobrazení konzole?
Určitě to nějak jít musí, protože po zobrazení okna VMRC je možné s klidem zavřít okno MSIE a tento zmizí i z procesů (proto teorii, že VMRC je pouze plugin do IE, moc nepodporuji).
Verze VM Remote Console: 2.5.0 build-122581
Verze VM Infrastructure Web Access: 2.0.0 Build 128374
Verze VM Server: 2.0.1 Build 156745
(pozn. nejsem admin toho serveru)
Re: VMware Remote Console, lze přímý link na VM?
Pokud chces jenom pouzivat okno s lokalni konzoli tech virtualu, jde s uspechem pouzit Infrastructure client. S editaci novejsich verzi vm uz je to horsi...
1 Příloh-a(y)
Nemám VMRC ale mám VMware Server Console a ta nabízí:
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Nemám VMRC ale mám VMware Server Console a ta nabízí:
Dík, s ní se bohužel k tomu našemu připojit nejde (čemuž nerozumím ... původně jsem myslel, že je to VMware Infrastructure, ale po přečtení detailů o verzi jsem se dočetl VMware Server.. a pravdaže WWW Management Interface je dost odlišný od VMware Serveru... tak nevím :) a správce ale tvrdí, že to je VMware Infrastructure)
No pockej, VMRC je soucasti jednicky, tedy vmware server 1, druha verze je uz trochu neco jinyho, s tim tvrzenim o Infrastructure, jestli on tam neprimichava to ze vmware server 2 jde pripojit do vmware virtual center.