Trhání obrazu při nahrávání
Ahoj, řeším u kámoše zapeklitý problém (aspoň pro mně :D ) Poskládal jsem mu nový komp a přendal jsem mu do něj z jeho staršího PC tuner. Celý počítač šlape bez problému, jenom při nahrávání TV se obraz po cca 5 vteřinových (ale není to myslím pravidelně) úsecích trhá. Jako by se na řeknme 0,2s zastavil a pak to zase těch cca 5 vteřin jede. Zkoušeno nahrávání do mpeg1 i mpeg2 v různých kvalitách - vše se stejným výsledkem. Jede na WinXP-HE. Seznam komponent napíšu níže z hlavy, večer k němu jdu tak je doplním přesněji.
MB: Gigabyte EP31-DS3L
CPU: C2D E5200
ram: KINGSTON 2x1GB KVR800D2N5K2/2G
tuner: Leadtek winfast TV 2000XP
zdroj: fortron 400W - AX400-60APN OEM
HDD: WD BLUE 500GB
grafika: Gigabyte 9600GSO
Re: Trhání obrazu při nahrávání
Ovladace, obecne je u vsech tuneru ve widlich problem s ovladacema, ktery stojej za kulovy. Otestuj klidne i starsi, pripadne k jiny karte na stejnym chipu.
OK, mám doma i ovladače na svou TV kartu, tak tam prubnu i ty, páč ty jedou ok. Akorát já na ní mám HW kodek, ale třeba to ta jeho zchroupne. Díky moc ;) Karmičku dám, jakmile budu moci, ještě ti jí dlužím ze sítí ;)
jelikož tady včera byla hrozná čííína, tak jsem se tam dostal až dnes. Detaily jsem nahoru doplnil už odpoledne, ale POZÓR teď se zadařilo. Vyzkoušel jsem asi tuny různých ovladačů (i od podobných karet stejného výrobce), ale nepomohlo to. Tak jsem tam instalnul aplikaci PVR2 (což je další verze od původního obslužného software) a světe div se, šlape to :)