Použiť farebný profil zo sondy, alebo nie?
Ahojte, mám tu malý problém. Kalibroval som si obrazovku a mám nejaký výsledok, nejakú zmenu oproti pôvodným nastaveniam (ohľadom toho sa rozpíšem neskôr). Zobrazená je tá istá (už dávnejšie upravovaná) fotka so zapnutým a zároveň s vypnutým profilom. To že čo presne vidím ja na obrazovke neviete a to že ktorá fotka je ktorá zatiaľ neprezradím. Zaujíma ma že podľa Vás ktorá je OK, a podľa ktorej by som mal ďalej upravovať ostatné fotografie. Zaujíma ma názor každého, s tým že prosím uviesť typ obrazovky (CRT alebo LCD TN/PVA/S-IPS) a to že aké má nastavenia (z továrne/nastavené ručne/kalibrované sondou). Ďakujem.
Ešte odkaz. Má to cca. 1.8MB cez 4Mbps pripojenie: http://e1.sk/files/kalibracia.png
Re: Použiť farebný profil zo sondy, alebo nie?
ahoj, subjektivne prava lepsi, schvalne to porovnam s tim co uvidim doma...
LCD TN
Moc rozdilu tam nevidim, ta vlevo je subjektivne kontrastnejsi. Pletovka vlevo je vic do oranzova, vpravo do ruzova. Vic se mi libi ta vlevo, ale portrety ani lidi vubec nefotim, tak muj nazor neber jako klicovy.
Monitor je 24" TN Samsung (naprosty humus btw.)
Tak vidim, ze si moju sondu rozbehal uz vecer/v noci :)
U mna je jednoznacne lepsia ta po kalibracii - netiahne pletovka do oranzova ;) (a vidim to aj na TNku v robote)
TN v praci, tovarni nastaveni, prava lepsi. Na levy maj zloutenku :p
Z těch dvou je lepší druhá (kalibrované MVA). "OK" to podle mého není, ale to pravděpodobně nemá vůbec co dělat s kalibrací, ale s podáním foťáku a možná trochu s WB - pokud chceš použít stejné workflow na celý set, stálo by asi za to zkusit si s tím pohrát.
Koukam na to zrovna doma na starem MVA (nekalibrovany) a opravdu je lepsi ta vpravo, byt je docela docervena. Ta vlevo je tady priserne oranzova. Teda koukam, jak velky rozdil je mezi novym TN panelem a pet let starym MVA.