...nemáte skusenosti s baterkami do fotoaparatov od fi.Titan?Napríklad do Pentaxu k20d stojí 300kč a orig.cca 1600kč...
Printable View
...nemáte skusenosti s baterkami do fotoaparatov od fi.Titan?Napríklad do Pentaxu k20d stojí 300kč a orig.cca 1600kč...
pro zacatek bych doporucoval premistit do jine sekce ;)
Mel jsem nespocet neoriginalnich baterii do Canon fotaku a vsechny bez problemu. Technologie vyroby je tak jednoducha a osvedcena, ze na znacce nezalezi. Vzhledem k vydrzi baterii udelam stejne max. 20 nabijecich cyklu rocne, takze nejaka ztrata kapacity me nezajima.
Mám ke svému Canonu taky X neoriginálních baterií a stejně jako Gargamel si nemůžu na nic stěžovat. Ostatní zkušenosti úplně stejné.
Kupříkladu mám z ebay AC/DC nabíječku s CL adaptérem včetně dvou aku tuším za 250 kč ? No to se fakt s originálem nedá srovnat ;D
dik :-)
Pozor na jednu "drobnost", nejlevnější klony nemusí mít základní ochranu proti zkratu a pokud nastane, tak může skončit celý foťák. Osobně hlavně z tohohle důvodu pokud kupuju 3rd party, tak nějaké značky (Hahnel, Uniross, apod.).
Jako druhý akumulátor jsem k originálnímu aku Canon kupoval právě Hahnel. Chtěl jsem něco, co není úplně no-name, a jsem s ním spokojený. Už ho mám tak rok a půl a výdrž má skoro stejnou, jako originální. Stál míň, jak polovinu, jestli si dobře vzpomínám.
K svojej 350D som kupoval tiez Hahnel. Mam ju cca dva roky a ma vyssiu vydrz ako original. Od nova. Som s nou spokojny. Tiez stala polovicu oproti originalu. Mozno aj menej ako polovicu...
Ja jsem mel s neorig baterkama do fotaku i spatne zkusenosti: Ze 4 kusu od zcela neznamych znacek z ebaye mely vsechny uz jako nove o dost nizsi kapacitu nez orig. baterka stara skoro dva roky, u 2 z nich byla kapacita dokonce tragicky nizsi a u vsech 4 se jeste dale snizovala, jedna po roce a pul uplne chcipla... Vsechny ale fungovaly a jako zalozni baterky za zlomkovou cenu originalu jsem za ne byl rad. V soucasne dobe mam shodou okolnosti jen originaly, ale vim, ze neoriginalni baterky od renomovanejsich vyrobcu baterii mohou byt dobre, se znackou Titan ale zadne zkusenosti nemam.
Já měl k D70 taky Hahnel a po 2,5 letech odešla (prostě nejde nabít). Ale jinak plná spokojenost, výdrž srovnatelná s originálem, cena byla snad třetinová.
ja mam k d50 no-name baterku z ebay za 200,- korun (to boli casy :)) a funguje uz tri roky v pohode. potom mam 2x phottix pre d50 a 2x phottix pre d300. ziadny rozdiel oproti origo som nezaznamenal. teda okrem ceny, phottix stoji asi 10 libier a balenie dvoch stoji 17 libier, aj s postovnym.
K D70 som mal jednu noname EN-EL3, žiaden problém. Nikdy som to nemeral, nepočítal, ale kapacita a výdrž subjektívne rovnaká. Aktuálne k D700 mám aj jednu neoriginálnu EN-EL3e (tj. aj s čipom), tiež nepozorujem žiaden rozdiel, nedokážem zistiť práve ktorú batériu používam. Cena v oboch prípadoch bola tretinová až štvrtinová aj s poštovným. Kupoval som cez eBay.
ma nekdo nejake zkusenostio s akumulatory AKKU ?:p uvažuju o nakup přes Ebay :)
Btw. koupil jsem si Li-Ion Phottix baterii a behem dvou tydnu ji poslal na reklamaci zpet. To je muj prvni spatny pripad s baterkama do fotaku. Mela byt nova, ale soude podle chovani, bylo vadnych nekolik clanku, postupne odchazely. Nejmensi shutter count byl cca 6 fotek na jedno nabiti :-)
Takze Phottix nikdy vice.
gargamel: ja mam viacero phottixov v roznych fotakoch a vsetky bez problemov aj po rokoch. netreba sa ich bat ;) tvoje tvrdenie je trochy radikalne, kazda znacka sa moze pokazit ;)
kedysi davno som nasiel typka, co ospevoval phottix vo svojom canone 5D. sam mam phottixy aj v nikone d50 aj v d300 a nevidim rozdiel oproti origo oni po 2-4 rokoch :) iba jeden problem som mal, ze en-el3e kupene do d50 nefungovali v d300, aj ked som ich s tym kupoval. v d80 a d200 maju fungovat v pohode, lenze v tej dobe neexistovala d300-vka. nove serie, ktore som potom este kupil funguju dobre aj v d300.