Komplet bedna na gamezky do 12k
Zdravím,
v nejbližší době budu strejdovi měnit PC za nové (bedna bez LCD, klávesnice a myši) a přemýšlím, jak mu to poskládat s ohledem na gamezky (95% času stráveného na PC). Monitor má LG 19" a měnit se nebude. Je taky třeba, aby sestava vydržela nějaký ten měsíc / rok bez HW upgradu. A taktovat se nebude :-)
V čem mám jasno: základ bude intelácký, 4GB RAM, 640GB HDD, 500W zdroj OEM Seasonic, zvukovka (nejlépe integrovaná).
V čem jasno nemám: GPU (preferuju nVidii), deska + čipset (P35/P45?), bedna, chladič CPU (taktovat se sice nebude, ale zase bych chtěl, aby byla sestava tišší a nevím, jak jsou na tom v dnešní době box chladiče).
Předem díky za tipy / podněty.
Re: Komplet bedna na gamezky do 12k
Tak GPU,za svou cenu asi jasně GTX 260,OC edice jsou k mání okolo 4300Kč a když se jim ještě trošku pomúže do 285GTX jim moc neschází,navíc 19" moňas asi nebudete honit do nějakých šílených rozlišení.
Já mám 22" a třeba Crysis hraju 1600x1024 plné detajli+4xAA
Já mám tuhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59751 a jsem naprosto spokojený,žádný problém,akorát se mi nepodařilo upravit bios,pokud si s tím pohraješ v rivatuneru,karta je tichá i s origoš chaldičem.
Citace:
Původně odeslal
Gestler
Hmm, taky to tak vidím (GTX 260), akorát od Gainwardu. Ten chladič vypadá solidně a prý je tichý. A taky je o nějaké to kilíčko levnější :p Chladič u GB je referenční, že jo? Já mám podobný (stejný?) na 8800GTS 512MB a je to takový rozumný kompromis mezi hlučností a výkonem.
A co deska, jaký vzít čipset a který model?
No chipset asi P45, mozna by stacil i P43 (tam je tusim rozdil v poctu PCIe linek, takze jestli nebude treba crossfire, postaci P43). A vzhledem k tomu, ze sc775 je zrejme na konci sveho zivota, tak s upgradem procesoru za tech nekolik let asi nelze moc pocitat, takze bych vzal nejaky overeny a slusnejsi zaklad. Podle cen asi:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56223
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61316
Je take otazkou, zda nejit rovnou do DDR3?
DDR3 ee, strejda je "na korunu" a tento komp (co bude) mu nějaký ten rok vydrží. Pak se opět prodá a koupí nový. A pokud by nějaký komponent nestíhal, tak se třeba potaktí (CPU, RAM, GPU) :-)
Mimochodem, kdysi tu kdosi :-) zmiňoval firmu, která mu (nebo jeho kamarádovi) kompletovala počítač, přičemž dotyčný jedinec si "chrochtal", jak pěkně to zkompletovali. Nevíte, o kterou firmu se jednalo? Mám pocit, že to byla Alfa nebo CZC nebo Alza...
Citace:
Původně odeslal
meteor
Mimochodem, kdysi tu kdosi :-) zmiňoval firmu, která mu (nebo jeho kamarádovi) kompletovala počítač, přičemž dotyčný jedinec si "chrochtal", jak pěkně to zkompletovali. Nevíte, o kterou firmu se jednalo? Mám pocit, že to byla Alfa nebo CZC nebo Alza...
http://4um.overclocking.cz/showpost....&postcount=481
Myslíš tohle?
Jj, to je vončo - dikes (k+).
Akorát přemýšlím, jestli si nechat poslat takto složenou sestavu poštou / přepravní službou je dobrej nápad ;D
Tak teda 500Kč za složení bych nedal,sry je to jen názor ale když připlatíš 500Kč na MB tak je to rozdíl P43vsP45 a myslím že to se počítá...zvlášť když je strejda na korunku;)
Takže ho nakonec poskládám sám, strejda to koupí na IČ (= bez DPH), tudíž z toho nakonec vylezlo:
Intel E7500 (+ AC Freezer 7 Pro)
GB EP45-UD3
Kingston 2x 2GB 1066MHz (kdyby se mi chtělo taktit :-))
Samsung F1 750GB
Samsung S223B
Corsair VX450W
CM Elite 330
Gainward GTX 260 (tu mu nejspíš vyměním za svoji 8800GTS :-D)
Jen dotaz možná to je OT ale když vám takhle za 500 složej comp, tak to jej i nainstalujou (mám-li na faktuře zakoupeny i wokna) ?
A nebo tím složení se počítá pouze rozbalení komponent z krabic a přišroubování oněch dílů do bedny a zapojení konektorů (které ani nelze dát jinam) ??? ?
Možná už pozdě ale pokud i to ještě neposkládal tak si dovolím jen přidat pár zkušeností s pujčenou P5Q-E P45 které bych shrnul takto"až na OC je všechno hrúza"
vážně,lepší byla i P35-DS3L a za tím si tojím