Chtel bych nejake repasovane 17" EIZO s Trinitron obrazovkou, ale vubec se nevyznam v typech, muzete mi nejake poradit, pripadne kde by se daly sehnat a za kolik...
Printable View
Chtel bych nejake repasovane 17" EIZO s Trinitron obrazovkou, ale vubec se nevyznam v typech, muzete mi nejake poradit, pripadne kde by se daly sehnat a za kolik...
Odkud jsi?
Jaký repas koupit... ???
:arrow: Ziadny !
Eizo su fakt dobre monitory. Já sem si asi před rokem koupil velice kvalitní,sice už starší, trinitron 17'' T560i, za 6000,. ten monitor byl bez jeddiné chybičky. (Nový monitor na stejné ůrovni nekoupíš pod 10 000,-)
Ale po roce používání začal monitor odcházet. Projevuje se to asi tak že nenaskočí obraz dokud se monitor nezahřeje a to trvá asi tak 15min,když přes něj hodím svetr. Potom je to v pohodě obraz zase jako víno.
mimochodem kdyby ho někdo chtěl tak ho klidně tak za 3000,-prodám
Zkrátka repas je sázka do loterie a už bych do toho nešel. Radši sem si koupil novou 19'' iiyamu vision master 454 HM903DT, stojí sice 12 500,-
a už to není eizo ,ale na druhou stranu mám 3 roky záruku.
Za tři s tím, že ho musíš zahřívat??? To je cena dolů jak blázen. Za litr ho beru.Citace:
Původně odeslal GMAD
[quote="Millisx"]promně má hodnotu 3000,- minimálně za 2500,- za míň bych ho neprodal to si to ho raději nechám.Citace:
Původně odeslal GMAD
Jakmile se zahřeje tak valí v pohodě. Je to fakt špička 1024x768 120Hz
OstravaCitace:
Původně odeslal Madmax.CZ™
Mam nejakych 7 litru a chtel bych nejaky kvalitni monitor, sice si muzu koupit nejake AOCcko, ale radsi bych neco lepsiho, treba z bazaru. Stary monitor ma uz 7 let, tak kdybych koupil nejaky 2 roky stary a vydrzel treba dalsi 4 roky, tak bych byl spokojeny...
Ja osobne doporucuju kvalitni starsi monitor, ale NE trinitron. Trinitrony dlouho nevydrzi. Koupil jsem Iiyamu z roku 1996, jedu na 1024x768@100 a obraz jak vino. Ted bych bral urcite Eizo F57, da se sehnat za 3200 a zadne Hyundaie se na nej nechytaji.
Tak to si prvni kdo rika, ze by Trinitrony nekupoval... Ach jo, co ja mam koupit...? Tolik penez mam a rozhodnout se nemuzu... :-o
Kupuj podle toho, co se ti libi. Ja jsem v bazaru stravil tri hodiny, vyzkousel jsem asi tricet monitoru a vybral jsem si ten, jehoz obraz mi nejvice vyhovoval.
Hlavni podminkou je poradne si konkretni kus vyzkouset. Vem si na diskete Nokia Monitor Test a dej si pozor na citelnost textu, stabilitu obrazu a konvergenci.
A co se tyce tech Trinitronu - casem u nich jde konvergence uplne do kytek a navic se mi ten obraz subjektivne nelibi.
Jaké trinitrony jsi to vyděl?Citace:
Původně odeslal Vitekv
608 951 156Citace:
Původně odeslal Umbro
Zavolej si tam, je to človíček s porubskejch koleji a ma slušnej výběr a dobrý ceny
Videl jsem jich hodne, ale v praci mam na dvou sousednich stolech Eizo T57 a F57. T57 vic zari, F57 mi pripada prijemnejsi, ten bych chtel domu.Citace:
Původně odeslal GMAD
A to o te vydrzi mi potvrdili lidi v servisu.
Ale o to přece jde, trinitrony jsou vyráběny pro to že mají větší jas a kontrast než obyčejné CRT a taky geometrie obrazu je důležitá.Citace:
Původně odeslal Vitekv
Přiznávám že na dlouhodobou práci s textem je vyší svítivost na škodu, ale zato je daleko lepší na multimedia.
Zabyvame se prodejem repasovanych monitoru a za posledni rok mi rukama proslo hezkejch par stovek monitoru nejruznejsich znacek a muzu jedine doporucit nechat si monitor vyzkouset a predvest. Velmi dobre jsou IBM P76 (flat trinitron roky vyroby okolo 2000-2001, cena cca 3500 bez DPH).
Trinitron muzu jedine doporucit, obraz jasnejsi a kontrastnejsi nez obyc CRT a v plochem provedeni je o rad lepsi nez obrazovky Dynaflat.
Nerekl bych, ze Trinitrony vic umiraji.
V Eizech uz jsem ztratil prehled, protoze se mi na repas zdaji moc drahe. To IBM je vyzkousene a nejsou s nim problemy navic, kdyby byl problem a tys mel novejsi kus muzes si vybehat 3-letou zaruku primo u IBM.
Souhlasim s tebou. Jenomze jas a kontrast jsou prave prvky, ktere stahuju, protoze si nechci odvarit oci, geometrie me az tak nezajima (neboj, s vektorovou i rastrovou grafikou delam denne).Citace:
Původně odeslal GMAD
Proste, jak uz jsem napsal, klasicke monitory mi vyhovuji vic.
ja osobně mám kontrast vždy na maximum, a oči si chráním tak že stahuju brightnes a gamu.Citace:
Souhlasim s tebou. Jenomze jas a kontrast jsou prave prvky, ktere stahuju, protoze si nechci odvarit oci, geometrie me az tak nezajima (neboj, s vektorovou i rastrovou grafikou delam denne).
Vždycky je dobré mít možnost zvýšit si třeba při filmu jas.
Samozrejme, je treba pri nakupu pohlidat, aby monitor mel v jasu i kontrastu rezervy.Citace:
Původně odeslal GMAD