Disk chranen proti prepsani
Ahoj mam takovej problem s fleshkou Patriot XT 16GB.Zniceho nic mi PC zacalo hazet hlasku ze disk je chranen proti prepsani a nejde z ni mazat ani nahravat,prehravat puvodni obsah lze.Disk je pouzivan prevazne jako pamet pro stolni dvd na prehravani filmu.Predem rikam ze jsem s ni nic nedelal nic nazamykal atd.Ted nevim co s tim.Poradi nejaka dobra duse?
Re: Disk chranen proti prepsani
"celodiskove" riesenie nepoznam, ale ked win strajkuje a nechce mazat/premenovavat subory/priecinky tak pouzivam free program Unlocker
mozem doporucit, niekedy to vie velmi pomoct
Tak Unlocker nepomohl a hlasi disk je chranen proti prepsani odeberte ochranu svazku I.Kdybych tam nejakou ochranu daval tak bych to pochopil ale takhle :-/ Nebo kdybych aspon vedel kde konkretne bych tu ochranu mel odebrat,hledal jsem ale nic nenasel.Zkousel jsem ti i v jinym PC takze to nebude tim ze by me blbly Widle
Ahoj, resil sem podobny problem. Ten disk se tvari jako by na nem byl hw. prepinac na zamknuti, coz neni. Unlocker nepomuze. Zkousel sem:
http://www.howtogeek.com/howto/windo...to-usb-drives/
Program Apacer Handy repair tool
Test disk, Format v dosu, format ve win, format pri instalaci win, format v linuxu.
Ani jeden postup mi nepomohl, vsude dostanu hlasku, ze na disk nelze zapisovat, ze mam odstranit ochranu proti zapisu apod...
Zkus schvalne alespon prvni dva postupy, me ovsem nepomohl ani jeden.
Jeste se chystam zkusit nejaky softik od Acronis ci PM apod, nebo neco z softu z hirenbcd, ubcd.
EDIT: stalo se mi to pri nahrati 3 souboru ve W7 64bit a bezpecnem odebrani flash ze systemu, po znovuzasunuti uz nejde mazat ani zapisovat, jen cist. (asi jen shoda nahod)
Citace:
Původně odeslal
smates
Tak Unlocker nepomohl a hlasi disk je chranen proti prepsani odeberte ochranu svazku I.Kdybych tam nejakou ochranu daval tak bych to pochopil ale takhle :-/ Nebo kdybych aspon vedel kde konkretne bych tu ochranu mel odebrat,hledal jsem ale nic nenasel.Zkousel jsem ti i v jinym PC takze to nebude tim ze by me blbly Widle
spíš bych to viděl na špatnou fleshku - prostě se časem vodkouřila...
už několik jsem jich viděl poškozených a buď to hlásilo že není naformátovaná a jestli ji naformátovat, a nebo že je zamčená
A taky to umí udělat studeňák za konektorem, to se to hlásí s nesmyslnou kapacitou, nečitelnými daty, pod nesmyslným názvem apod.
Přikláním se k variantě mrtvé paměti.
Rešil jsem s jednou flashkou (Kingston 2GB) stejný problém a pomocí utility http://www.apacer.com/en/support/dow...r_v2.9.1.1.zip se mi ji podařilo zformátovat.
Soft funguje tak, že přepíše celou paměť včetně té "nepřístupné", uchovávající VendorID a mimo jiné také "read-only" bit.
Jak kolega, který mi tuto flashku donesl, tento bit přepsal, netuším, ale výsledek je takový, že se sice flashka hlásí jako Apacer, ale dá se s ní opět běžně pracovat.
Tak ten soft od IntExa pomohl a hlasi se stale jako Patriot.DIKY :-)
Citace:
Původně odeslal
smates
Tak ten soft od IntExa pomohl a hlasi se stale jako Patriot.DIKY :-)
Prosím :-)
No nasel jsem na tom jedno negativum.Puvodne to byla celkem slusne rychla fleshka a ted tam leze 1film 700MB cca 2min :-(
Citace:
Původně odeslal
smates
No nasel jsem na tom jedno negativum.Puvodne to byla celkem slusne rychla fleshka a ted tam leze 1film 700MB cca 2min :-(
Ještě mne napadlo, pokud to bylo v záruce, tak tou tvou aktivitou s přepsanným firmwarem bo co se s tím stalo už záruku nemáš...
Většina flashdisku (těch dražších) má dnes záruku 3letou nebo dokonce doživotní.
Čili měl-li si šanci to vyreklamovat, pak ........ no nevadí no :)
Tak to mas stesti, odkaz od IntExe je ten soft, na ktery sem odkazoval ve sve predchozi reakci. Jenze ja mam smulu, ze me flash nedetekuje. Zatim sem jeste nemel cas s tim laborovat, takze az neco zjistim, pisnu.
rozeber ji a zkontroluj, pokud je v záruce a nemáš tam data cennější než paměť, vyreklamuj
Rozebrat nejde je zalita v gume http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49684 Myslite ze by sla reklamovat i po zformatovani tim programkem?Ona totiz ted zapisuju a kopiruje cca polovicni rychlosti nez pretim.
zkousel si ji ted zformatovat rucne a napr. zkusit jinou velikost clusteru?
Ano, format partition hodně ovlivňuje rychlost zápisu. Sám mám flashku A-Data, která měla dříve zápis okolo 1MB/s, ale zformátováním na jinou velikost clusteru (teď ji zrovna nemám u sebe, takže nedokážu napsat hodnotu) a hlavně souborový systém NTFS (FAT32 jsem původně zachovával kvůli bootování) se rychlost zápisu zvýšila na 20MB/s :-)
A jak? Povedlo se vyřešit?