Nefungují automatické aktualizace
Zdravím,
tak jsem zjistil, že mi ve WinXP Proff.SP3 neběží služba automatické aktualizace. Když jdu na stránku Windows Update a vyberu ať už express nebo vlastní tak se mi objeví hláška "Na webu došlo k potížím a požadovanou stránku nelze zobrazit". Vyplivne mi to číslo chyby "0x80070002" s když se to snažím vyřešit podle "odborné pomoci online společnosti Microsoft" tak vše skončí na tom "Spusťte services.msc" povolte službu automatické aktualizace a když to udělám tak to hlásí: "Chyba 2: systém nemůže nalézt uvedený soubor" nenapíše jaký. Nevíte co s tím ?
Re: Nefungují automatické aktualizace
Vyzkousel bych tenhle postup.
To je ten samý postup jako na stránkách Microsoftu, problém je, že služba automatické aktualizace je už vypnutá a nelze ji vůbec zapnout, hodí to tu chybu. že nějaký soubor neexistuje...
Mám stejný problém. Zjistil jsem, že ve službách (Spustit:services.msc) je ve vlastnostech Automatických aktualizací uvedena špatná cesta ke spustitelnému souboru: %fystemroot%\system32\svchost.exe -k netsvcs, proto ta hláška.
Správně má být: C:\Windows\system32\svchost.exe -k netsvcs
Nevím ale, jak tuto cestu přepsat. Až něco zjistím ozvu se.
Pokud jsi se neprepsal a mas to opravdu %fystemroot%, tak je to opravdu chyba. V pripade, ze je tam uvedeno %systemroot% , tak je to v poradku.
Nepřepsal jsem se, je tam skutečně %fystemroot%. Nevíš jak to opravit???
Zkus to pres Start > Spustit... > regedit > najdi vetev HKEY_LOCAL_MACHINE > System > CurrentControlSet > Services > tady najdi nazev te sluzby. Pokud ji tam nenajdes pod nazvem, tak jak je uvedena v Services.msc, tak si otevri vlastnosti te sluzby a mrkni na nazev toho exe soubouru. V pripadne aktualizaci hledej sluzbu "wuauserv". Rozklini jeji hodnoty a v pololzce "ImagePath" uprav tu cestu na spravnou. Byt Tebou, zkontroluju celou vetev Services, jestli to f neni u vsech sluzeb bezicich v ramci svchostu. Pak restartuj pocitac a mrkni jestli se to ulozilo.
Předem díky za radu, ale nastal další problém:
Při změně údaje hodnoty v ImagePath se objeví hláška „Při úpravě hodnoty došlo k chybě“ ImagePath nelze upravit: Při zápisu obsahu hodnoty došlo k chybě.
Zkusím to ještě v nouzovém režimu.
Tak už mi automatické aktualizace fungují. Nahradil jsem v registru %fystemroot% za %systemroot%. Musíš v regedit změnit oprávnění. Restartnul jsem a aut.akt.fachají, tak jsem hned udělal update a všechno ok. Akorát při dalším rebootu mi systém nenašel profil, tak byly zmatky, ale při dalším restartu to už bylo ok. Stejně si ale myslím, že za to může nějaký mallware. Mám sice Norton antivirus aktualizovaný, ale na toto je asi krátký.
Nejde mi v regedit nastavit oprávnění. Zajímavé je, že jen u wuauserv. Co s tím???
Nevím, já jsem dal regedit/úpravy/oprávnění uplné řízení a číst povolit a funguje mi to.
Citace:
Původně odeslal
Harry
v podstate ano pac norton je v podstate takovej zacarovanej malware aspyware v jednom, jo a jeste je to brzda pocitace. :) grr
Znám způsob, jak automatické aktualizace(všechny potřebné služby i hotfixy) do instalace XP doinstalovat dodatečně, pokud byly např. odstraněny nLite. Mám upravenou instalačku a takto to dělám na několika počítačích. Může fungovat i pro opravu automatických aktualizací, ale za to neručím(ale dozajista je to ještě více nerozhasí).
Stáhněte si následující balíček - viz google
http://www.google.cz/#hl=cs&q=au_cli...3f41f35c5efa05