Jak přeinstalovat WinXP v noteboku když nefunguje mechanika? sice mám k tomu externí ale notebok jí nemůže najít...nemáte někdo nějaký nápad, děkuji
Printable View
Jak přeinstalovat WinXP v noteboku když nefunguje mechanika? sice mám k tomu externí ale notebok jí nemůže najít...nemáte někdo nějaký nápad, děkuji
Externí na usb? no může být problém, že bios ji nerozpozná..zkus napsat přesně typ ntb. A pokud by to nešlo, je možnost vytvořit si usb instalaci - na klíčenku 1GB například.
je tam nějaký starý Bios který mechaniku nenajde, má jen čtyři možnosti: Flopy, interní mechaniku, disk a síť. Externí mechanika je USB kterou prostě přehlédne, v nabídce Biosu USB prostě chybí, USB disk by určitě také nenašel:-(
Pravda, to mi nedošlo. Tak pak záleží jak se Ti chce s tím hrát. Nejrychlejší varianta by bylo vyndat hdd, připojit jinde, zformátovat, nahrát instalátor win+zavaděč a poté spustit instalaci z ntb. A pokud nechceš takhle, tak boot z lan...ovšem to je krapet složitější.
Pokud je to jednorazova akce, lze pouzit redukci USB - ATA, sam jsem to vyzkousel a funguje to skvele. Pripojis klasickou CD-ROMku z PC a instalujes..
http://www.softcom.cz/produkt/adapte...gitus/?flist=1
To by mu mělo pomoci v každém případě.To je věc, která mu nepomůže, když ji ten jeho BIOS neumí.
Externí DVD mechanika není totiž nic jiného než obyč. interní mechanika, převodník (jaký jsi například uvedl ty), zdroj a slušivá krabička (to vše řádně zaplaceno).
Paolo: Nu, ono kdyz mas NTB bez interni DVD mechaniky, tak to tak spatna vec neni.
Frontier: Zkus napsat co mas presne za NTB, pokud neni nekolik let stary, myslim ze tu existuje moznost ze po updatu BIOSu by mohl umet boot z usb..
Já netvrdím, že je to špatná věc. Už několikrát jsem stejným způsobem instaloval Linux z DVD na PC kde byla jen CD mechanika.
Já to napsal z toho důvodu, že už Frontier napsal, že mu to nenašlo externí mechaniku.