-
CRT v iMacu
Zdravim,mám od dnes doam iMaca,ještě toho starého s CRT moňasem,funguje dobře,akorát monitor strašně tmavej a odstín barev je do červena nebo až snad do fialova,jako by monitor ležel něde déle vzhuru nohama...pamatujete si někdo tenhle projev CRT televizí a monitorú?já se s tím už setkal ale většina těch věcí měla to magické tlačítko které "resetlo magnetizmus v monitoru" a bylo to v poho,(degaust s to myslim jmenovalo)tady ale neni nic takového,ještě ze školních let si pamatuju že to šlo udělat i nějak ručně a to tak že se monitor či telka na nějakou dobu položil na bok nebo vzhuru nohama ale už sot ot přesně nepamatuju,vím že se to pak mělo zapínat a vypínat ale celou tu šaškárnu přesně si nepamatuju.Poradí někdo?dědeček šlape jinak jako hodinky,je škoda ho kvuli tomu házet do zběru
-
Re: CRT v iMacu
Tak trošku jsem tomu pomohl že jsem to nechal ležet na křesle obrazovkou dolu,fialovej odstín zmizel a je to o dost světlejší ale není to stále ono...má někdo nějakej nápad?
-
Co jsem naposledy měl Maca s CRT v rukouch tak to byla G5 a 21palcový CRT a to CRT se tam komplet ovládalo přes USB konektor SW cestou z OSX, monitor sám neměl ani tlačítko, neměl OSD nic, vše se dělalo SW cestou.
-
Jo,tohle je stejný,je to G3 ale v tom softu jsem nic takového nenašel:( ale ještě tam mrknu
-
Aha já myslel že máš aspoŇ G5 nebo minimálně G4, tohle už je na mě moc starý, kor na má zkušenosti s MACem, G3 jsem nikdy neměl ale už je to dnes veterán a jestli tam nejde OSX aspoň 10.4 Tiger, tak to nevim jak na to.
-
Ja na tom 10.4....už sem to nějak tak rozchodil,fachá to jen jako net prohlížeč a MP3 přehrávač přes zesik...celkem to ujde,
Když bude mít někdo podobný problém u CRT tak se mi osvědčilo 20-30min nechat ležet sklem k zemi a pak cca 15 min odstát...pak je to cca OK....nicméně ještě by to chtělo víc světlosti
-
Ehm jen jestli neni vysvícenej..... on už taky může bejt dost starej....
-
:D To on starej je,vysvícenej asi taky,mě štval ten odstín té fialové,přesto že jsem vyučenej mechanikelektronik,nemam ani šajnu o crt obrazovkách....to jsem nějak proflákal doma u PC,takže pokud by měl někdo nějakou radu co se v tom dá vyměnit aby to svítilo víc.....sem s ní....že obrazovka mi je jasný:p
-
Tak poslední věc. Jelikož je to Apple tak to nemá OSD nic takového, nic se tam moc z venčí štelovat nedá, tak nezbejá než jít dovnitř, nevim jestli jsi se už někdy hrabal v CRT, ale měly by tam být, vypadá to jak poťáky, mělo by s tim jít hebat šroubovákem, jeden z nich by měl ovládat světlost displaye, jsou přímo u vysokého napětí..... good luck a nešahni vedle nebo už si dost možná nenapíšem :D Párkrát už jsem takhle CRT dolaďoval, ale ten apple, to nikdy, ani nevim jak to vevnitř bude uspořádaný.
-
Jdu to risknout,asi před 6ti lety jsem dával dohromady NF zesik ve své telce a to je asi tak vše ale něco z teorie ze školy si pamatuju:D tak snad poťák poznám.
-
Poťáky dohledány-světlost nastavena,dá se tam nastavit i ostrost,je to hned pod spodním světlým deklem z boku,naproti USB....jak to pujde dám K+ od tebe jsem snad nedostal radu která by nezabrala,díky.