Mel jsem P3 na 733 Coppermine a upgradnul jsem na jsem 1,4 Tualatin ale nevsiml jsem si kolik byla pred tim teplota cpu. Ted me 1,4 Tualatin ukazuje 55 st. Je to normal teplota ?
Printable View
Mel jsem P3 na 733 Coppermine a upgradnul jsem na jsem 1,4 Tualatin ale nevsiml jsem si kolik byla pred tim teplota cpu. Ted me 1,4 Tualatin ukazuje 55 st. Je to normal teplota ?
To Celebris:
Noo ja som mal tiez Tualatina 1400MHz ale mal som max. 48C. 8-) Neviem skus zmenit vetranie vnutra skrinky :idea:
ja mam idle 49-50 a load 54-55
takze v pohode :-)
Do 60 zadny strachy !!! (pokud netaktujes)
Pokud PC nepadá, je to OK. Já mám na 1.1@1.54 pod 50° ,ale záleží na tom čím měříš a kde měříš -- a pokud to nepadá... ;D
no tu teplotu 55 st. mam po 1/2 dne provozu pc a to me ukazuje bios
heh to mate nejak vela ne?
Ja mam tak 38 normal a Prime tak 45 maximalne.A to mam len Coolermaster a dve 120 delty v case a tie su na 6V.
A to nepocitam Voodoo5 co je jak varic
No nevim 55 st. tam proste je / aspon to ukazuje bios / mam tam klasicky vetrak na CPU + aplikovanou termalni pastu + jeden pridavny vetrak v case. Mam tam redukci z FC-PGA na FC-PGA2 tedy Coppermine na Tualatin nemuze to by tim :?: Jinak pc bezi stabilne.
Ja mam maximalne 46 st. pri 1648 MHz 1.6V . Jinak na 1300 MHz 1.5V maximalne 38 st. ale to jen diky "wind tunnels" -> http://www.pctuning.cz/titulnistrana...51&ChapID=1853 Bez toho jsem mel tak o 7 st. vic. Je to docela vychytaná věc. Kamos ma taky Tualatin a diky malimu neodvetravanymu casu ma pri 1300 MHz 1.5V 50 st.
TUSL meri skoro o 10 stupnu vic.... Mame jich v praci 20 tak vim o cem mluvim...
Mam sice CUSL ale nevim zda je v tom rozdil...
Tak cim to korektne zmerit :?: Existuje nejaky jednoduchy a goood programek :?:
Jsem stahl z www.asus.com programek ASUS PC Probe 2.20.01 a ten zobrazuje teplotu a zaroven umi varovat pri prekroceni teploty kterou si nastavite. Me ukazuje take 55 jako v biosu a zajimave je ze minimal. alarm teplotu na CPU mohu nastavit 67 st míň ne :?:
No, asi tak: tyhle cpu, teda pokud je netaktujes, tak maji vydrzet i 70, 80°C ... kriticka hodnota byva kolem 90-100°C. Tak proc by davali min nez 67°C ? :wink:Citace:
Původně odeslal celebris
Ne, hele, pokud chces alarm pri kolika stupnich chces, shatni si Motherboard Monitor 5 ... (ma spoustu vychytavek, vcetne podpory LCD ;D)
zazil jsem 1300 na TUSLovi i 63°C s BOX chladicem a jel v poho ...
Tulen je nesmrtelnej ;-)
To Celebris:
Ak mas 55C pri zatazi tak to je ok :-) ale ako idle to mas prehriate :-( Potom pomoze uz len nova skrinka ak mas priecne ulozeny zdroj :| Alebo zdroj vybrat :idea:
No po pul dne provozu a delam na tom vsechno mozny tak me to ukazuje na CPU 54 - 55 st. a teplotu desky 44 - 45 st.
No to mi příde docela dost teda, ale tyhle 1.4ky se dost hřejou.
Hmm taky nevim.. :?: Mam tam redukci PowerLeap PL-370/T™ v.2.1 ze by to bylo tim :?:
Spatna detekce.. zkousel jsem to nekolika programy ale teplotu ukazuji stejne.
Mam nastaveno v biosu:
FSB Freg. Ratio: 100/100/33
FSB Freg. (MHz): 100/100/33
na redukci napeti: 1,55 V ale da se nastavit 1,50 V ale to me ukazovalo min pri nastaveni tech 1,55 programy ukazuji 1,5 V i bios
Mozna ze to spatne detekuje pres tu redukci a nebo jak psal:
Hooligan: TUSL meri skoro o 10 stupnu vic.... Mame jich v praci 20 tak vim o cem mluvim...
ja mam sice CUSL2 ale treba to je tim
tak si sahni na chladic jak moc je horkej ??? to je nejlepsi detekce ;D
jak udelas 6V ?Citace:
Původně odeslal Mikhaill
v ASUSProbe si samozrejmne taky muzes menit hodnoty °C pri kterych se psusti varovani.... :roll:Citace:
Původně odeslal Westler
2Celebris: neres to, nevrtej se v tom, kdyz to netuhne tak neni co resit ... drz se porekadla: funguje to, tak na to nehrab!
ja si pamatuju svyho Athlona 900MHz s deskou MSI K7Turbo na ktery to melo v idle 66°C a pri zatezi asi 75°C a normalne to fungovalo. Ovsem za dva dny shorela deska ;D byly tam nejak podelana regulace voltaze a poustelo to do vseho vic voltu nez by melo a tak se ta deska sama odpalila... za chodu se roztavil cin pod tema velkejma tranzistorama co jsou u socketu a normalne se svezli po desce par milimetru dolu a prestalo to fungovat... ;D MSI s tim melo vzdycky problemy.... dneska na to davaj pasivy!
zapojis ty dva vetraky seriove, ne :-) :idea:Citace:
Původně odeslal Warlord
Celebris: Kde si prosím tě sehnal tu redukci a kolik stála? Mně by se taky šikla...
ma ji doma Neller, tak se ho zkus zeptat jestli ti ji neproda :wink:Citace:
Původně odeslal Dawn
Díky za na nabídku. Nenapsal jsem to úplně přesně, já bych potřeboval tu verzi na Slot. Předpokládám, že ta redukce má vlastní VRM - moje deska nezvládne nízký napětí pro Tualatiny. Je to tak?Citace:
Původně odeslal wong