-
přeinstalování PC
Nazdárek,
kdo mi poradí jak přeinstalovat PC, zkoušela jsem prvně přes nabídku přidat nebo odebrat programy všechno zlikvidovat. Po hodině mi došlo že je to blbost, že to musí jít jinak. Chci to zkusit sama, když to nepůjde předám to odborníkovi. Prosím poraďte mi. Díky
-
Re: přeinstalování PC
Osobně bych ti radil spíš se domluvit se známým, nachystat doma něco dobrého a nechat si to ukázat. Není to sice nic těžkého, ale radit přes fórum tohle dost dobře nejde ;-)
-
Protože máš vševysvětlující nick tak to zkusím v kostce:
1. sežeň si nějaký Operační systém, který na PC budeš instalovat a to na cd nebo dvd
2. vyrestartuj pc a při nabíhání biosu stiskni klávesu DEL, tím se dostaneš do BIOSu (Basic Input-Output System) v něm si budeš muset najít položku boot a vybrat aby pc po restartu bootovalo z cd/dvd
3. do cd/dvd mechaniky vlož instalační cd/dvd s operačním systémem a řiď se pokyny, které se ti objeví.
Blíže nemá smysl nic vysvětlovat...
PS: do biosu se u některých pc přes DEL nedostaneš a nabídka jak do něj se objevuje na malinký okamžik při restartu, může to být F2 F10 a podobně.
-
Snad ještě doplním, před samotnou reinstalací si zkopíruj na flash disk, či vypal na dvd důležité dokumenty, data, písničky....vše o co nechceš přijít. Instalací nemusíš nutně smazat veškerá data, ale čistá (=na čistý, prázdný disk) instalace je lepší a záloha nikdy neškodí.