Seznam POST kodu pro novy Award BIOS 6.00PG?
Mam konecne novou PCI POST kartu, ale chybi mi POST kody pro naky novejsi Award BIOS 6.00PG. Googlil sem, ale nasel sem jen pro 4.51 a pro 6.00 pro nakou historickou desku s i810, neska ty kody maji jiny vyznam. Kdysi mi v tomle hodne pomohla kniha PC v tabulkach od Unisu, bohuzel neska uz asi nikdo takovy knihy nevydava :(
Re: Seznam POST kodu pro novy Award BIOS 6.00PG?
Jééé, gratuluji, já měl POST kartu jen do ISA slotu... ;)
...zkusím zítra zalovit v knižním archívu. Když se neozvu, tak se stačí připomenout postem.
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Jééé, gratuluji, já měl POST kartu jen do ISA slotu... ;)
...zkusím zítra zalovit v knižním archívu. Když se neozvu, tak se stačí připomenout postem.
Ja mel taky do ISA, dokonce homemade. Akorat sem o tom sesmolil clanecek: http://rayer.ic.cz/hardware/postcard.htm
Obavam se ale, ze sehnat novejsi kody pro 6.00pg nebude tak snadny, uz sem se ptal i na wimsbios a rebelshaven... Jedine snad nekde u cinanu...
No, knihy => 0.
Snad pomůže alespoň toto: http://download.czechcomputer.cz/Epo...3I%26%2B10.pdf
Je to deska, kterou mám ještě doma a má přímo na sobě display. Na desce je BIOS přes verzi 6.0.
V appendix D (úplně poslední část) jsou POST CODES, dvakrát už mi to pomohlo najít problém v komponentech/paměti.
Diky, tahle moznost me nenapadla. Sice je to uz starsi deska, ale touto cestou pres manualy desek s POST displejem by slo naky popisy ziskat. Delal neco takovyho i gigabyte?
Co sem tak koukal do tohodle manualu, tak si trochu odporuje
na strane 3 je kod 26h prezentovan jako Overclock Error, zatim co na strane 92 je 24-26h jako reserved. Navic se to zjevne neshoduje s kody na tom mojem gigabyte, protoze me POST a normalni boot pocitace konci prave 26h coz je tady error (naopak bych typoval ze 25h bude na gigabyte O'C error). Vypada to tedy, ze si kazdy vyrobce desek este navic upravuje POST kody pro svoje ucely a pro jinyho vyrobce je to nepouzitelny.
Ten závěr bude asi jako standard od výrobce a do reserved si napsal výrobce svoje.
Asi, este to porovnam s kodama starsiho awardu kde se to lisi...
Citace:
Původně odeslal
Paolo
Ten závěr bude asi jako standard od výrobce a do reserved si napsal výrobce svoje.
Tak sem to porovnal, dolni tabulka sedi s tim popisem staryho awarda 6.00 a ta horni je vendor specific. Takze budu muset najit nekde primo pro gigabyte...
EDIT:
Tak tady sem neco malo nasel, ale nevim pro jaky typo desky a jak moc se tomu da verit:
Kód:
IIRC The codes you should see upon successfull boot are:
CF, C1, 25, 26, 58, FF.
That what mine does anyway.
Here's what I think the codes mean:
C1h is a memory check, if it gets stuck here then your memory is at fault.
25h = initialise VGA
26h = POST complete
58h = BIOS
FFh = booting/normal operation.