-
Podsvícení LCD displeje
Podle návodu na PC Tuningu jsem si zbastlil LCD info displej. Displej 4x20 znaků jsem koupil za 500 Kč (v GME stojí ten samý 1050 Kč), ale moc se mi nelíbí žlutozelené podsvícení (neladí mi s plánovaným osvětlením v case). Tak se chci zeptat, jestli by se to nedalo podsvítit nějakou jinou barvou - nejlépe modře nebo červeně. Díval jsem se sice do toho displeje, ale žádné přídavné podsvícení tam není - asi je jeho součástí, takže asi ho nejspíš jinak nepodsvítím, ale kdyby náhodou měl někdo nápad, tak to zkusím. Dík
-
Sakra, nevím proč, ale nějak se to přidalo 2x. Sorry...
-
No tak ten displej je podsvietený zo spodku tým obdĺžnikom na ktorom je nasanený a ten je pripájkovaný o plošák takže to asi nepôjde.
-
Tak si ten jeden zruš. BT. Někde se to tu řešilo, zkus si to tady vyhledat,
-
MILLISX má pravdu mohlo sa to tu riešiť tak 1-2 mesiace dozadu. :wink:
-
-
resil sem to ja, mam nepodsviceny display a potrebuju podsvitit, jinak ty tam muzes mit takovou bilou plastovou pasku se spoustou zelenych SMD ledek, cili prepajet na modry.. zkus to vyfotiz plz!
-
Takže jsem kuchnul bílou krabičku co je pod samotným displejem a uvnitř je bílá destička na níž je 4 x 12 asi SMD LEDek (jsou to takové "hruštičky"). Ty jsou zalité nějakým gelem - zkusil jsem ten gel v rohu odstranit a LEDka pod ním přestala svítit :-( . Tak nevím co s tím dál... :?:
-
tak radsi na to nesahej bo ti to prestane svytit uplne .. nebo zrus vsechny ledky a kup svitici folii na podsviceni displeju v GM .. kolik stoji a jak se to napaji to netusim zkus to zjistit ja se do brna jen tak nedostanu .. ale uvazuju o ni taky, ze si ji koupim :?
-
jenze to chce 100V napajeni pres nejaky zarizeni, uz ani nevim pres co, ale investice se pravdepodobne ani nevyplati.. krom toho nevim jaky barvy budou..
-
Hledal jsem na netu a našel jsem tento návod: http://www.bit-tech.net/article/43.
Neví někdo co je to za fólii, kterou tam dává místo původní??? Vypadá to, že tam jen přehodil fólie a má z zelenočerného displeje modrobílý...
??? ??? ???
-
dal tam novu polarizacnu foliu. ta ma taku vlastnost ze ak ju das kolmo na povodny stav(rotujes), tak ti invertuje farby. podsvietenie nemenil.
-
Jo, to s tím podsvícením už jsem taky zjistil. Kde bych mohl tu polarizační fólii sehnat???
Ty bílé znaky by se mi šikly - zkoušel jsem to podsvítit modrou LEDkou a černé znaky potom nebyly skoro vidět...
-
Je nekde nejaky navod na vyrobu podsvetleni?
Videl jsem nekde narazky na podsvetleni vysoce svitivou LED- to funguje?
Dik...