-
Lze ještě zachránit něco z prasklého LCD ? Potřebuji ho nahradit, není můj :-D :-(
Měl bych takový dotaz, mám Acer AL 1715 na který se asi před 20ti minutami svalila plná flaška pití :cry:. Bohužel byla dostatečně těžká a dostatečně dementně postavená na to aby monitor praskl :(. A jelikož není ani můj (dlouhodobě zapůjčený) tak se ho chci za každou cenu pokusit nahradit. Finanční náhrada v mém případě není to pravé. Budu tedy schánět jiný, nejlépe i barvou stejný (tento je stříbrný) aby to vážně nebylo poznat. Avšak pro případ že bych sehnal s černým rámečkem nebo třeba jenom samotný LCD panel, chtěl bych se zeptat zdali je v domácích podmínkách možné panel nebo alespoň rámeček vyměnit. Tudíš zajímá mě jestli to někdo někdy zkoušel a jestli by tam na mě nečekala případně nějaká záludnost abych nepokonil ještě víc než kolik pokoněno je. Případně by mě zajímalo jestli kdybych sehnal panel třeba od jiného výrobce (nebo jen model) jestli by se dal zapojit do této ektroniky toho ?? Nevím.. Nikdy sem se o nic takového nezajímal a před tento problém mě postavila tato nepříjemná nehoda, proto prosím trošku ztrpení připřípadném vysvětlování problematiky. Nemusím snad skoro dodávat že to neskutečně spěchá !!!
-
Re: Lze ještě zachránit něco z prasklého LCD ? Potřebuji ho nahradit, není můj :-D :-
Praskl panel ("vytekly krystaly") nebo plasty okolo (rámeček)?
Odkud jsi?
-
Re: Lze ještě zachránit něco z prasklého LCD ? Potřebuji ho nahradit, není můj :-D :-
Praskl panel, praskliny sou asi 4-10 cm dlouhé a kolem nich je mrtvo ve vrhní části monitoru to jinak ještě celkem žije :-). Plánuju už zítra jít koupit nový a tento zatím nechat bokem že ho snad někdy opravím nebo něco s ním provedu prostě. Zítra ho jdu koupit, takže rychle ještě.. nějaké návrhy ?
-
Pokud praskl vlastní panel, tak je to neopravitelné.
Tady není co víc radit, než koupit nový a starý ekologicky zlikvidovat (odvézt do ekodvora).
-
No hned na začátku jsem měl otázku, jestli lze vyměnit panel z jednoho na druhý monitor. (Když kooupím stejný třeba s mrtvou lampou)to vážně nejde ?
-
To asi nepojede. Musel bys vyměnit celý pajšl včetně dalších obvodů pro ten panel.
Zkoušel jsem toto řešit i s identickými notebooky a taky jsem neuspěl.
-
To je divné, až na sériové číslo budou snad všechny panely z jedné modelové řady stejné né :-)
-
Jo, to sem si myslel taky, konektory na sebe pasovaly, ale funkční to nebylo.
Pokud bych se s tím už nesetkal, tak bych nezvedal varovně prst... ;)
-
Nj tak to je docela dilema, nechat monitor navždy odejít a nebo koupit stejnej na náhradní díly aby to akorát byly další prachy co poletěj do koše kvůli blbé nehodě.
-
ad notebooky - mohou se v nich vyskytovat displeje různých výrobců...
Například a především modely, které měly na výběr z různých rozlišení, pak se montovaly i různé panely. Navíc značkoví výrobci mívají vícero dodavatelů snad na všechny vyměnitelné a standardizované komponenty (mechaniky, disky, displeje)... Příkladem budiž můj DELL D600: já v něm mám nějaký noname, který už je fest vysvícený a mdlý, švagr měl ve svém (který rozsekal při hraní se psem*) Samsung s krásným a jasným obrazem.
*) v novém notebooku už stačil odpálit desku, zatím po výměně drží (jak dlouho?)
Myslím, že pokud by měl identický monitor (resp. identický panel), nějak by to překutit šlo, ale také patřím mezi lidi, kteří Acer nejraději vídají na skládce.
-
Citace:
Původně odeslal
kerim
No hned na začátku jsem měl otázku, jestli lze vyměnit panel z jednoho na druhý monitor. (Když kooupím stejný třeba s mrtvou lampou)to vážně nejde ?
co si pamatuju tento model, ma dva druhy elektroniky(1-vse na jedne desce 2-PB+MB zvlast) a ramecku. U aceru plati co kus to original... navic u tohoto typu odchazi pravidelne kondenzatory, proto bych se radej domluvil s majitelem na odskodnem...bude to jednodusi.
-
Citace:
Původně odeslal
kerim
To je divné, až na sériové číslo budou snad všechny panely z jedné modelové řady stejné né :-)
mozna u jinych firem naz acer, opravil sem jich tak 3500 a ta jejich databaze nahradnich dilu, to by jeden zvracel:mad:
-
Tenhle má 2 tišťáky.. včera sem se na to díval.
-
Ak zozenies rovnaky ten LCD panel, tak to bude fungovat.
-
Citace:
Původně odeslal
peta303
ad notebooky - mohou se v nich vyskytovat displeje různých výrobců...
Šlo o identické notebooky koupené ve stejný den.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Ak zozenies rovnaky ten LCD panel, tak to bude fungovat.
Bohužel to ještě neznamená, že to fungovat bude... ;)
-
Jen se pohádejte, počkám si na výsledek :)
-
Není oč se hádat. Dva lidé, kteří toto skutečně dělali narazili na problém i u stejných modelů, i když teoreticky by s tím neměl být problém.
Čili nikdo ti prostě nezaručí, že když seženeš stejný typ monitoru, tak ti to půjde předělat a bude to fungovat.