ASROCK 775v88+ a Radeon 9600
Mám problém s MB ASROCK 775v88+ Má to Via chipset PT880 a AGP slot. Když to osadím ATI kartou Sapphire s ATI Radeonem 9600, tak i když nainstaluju poslední driver VIA4in1 stažený přímo ke kartě (verze 4.49), nebo Hyperion (5.24 i starší 5.22...) ze stránek VIA, vždycky hlásí správce hardvaru chybu ve VIA CPU to AGP controler, grafiku to nevidí žádnou a instalace ATI ovladačů se v polovině zastaví. Zahlásí, že je nedostatek prostředků, nebo abych nejdřív nainstaloval VGA adaptér. Rozlišení se sice dá nastavit docela slušné, ale načítání obrazovky to je o nervy. Šnek je proti tomu závodní chrt. Nemáte s tím někdo zkušenost? mě došly nápady. Po odebrání VIA CPU to AGP se to stejně po restartu doinstaluje - opět s chybou, zákaz nic neřeší a stažení novějších ovladačů taky ne. V biosu jsem zkusil nastavit AGP jak Auto, tak 8× i 4×, Bios mám poslední verzi - 1.80.
Re: ASROCK 775v88+ a Radeon 9600
v Atinách se vůbec nevyznám, ale nejsou Hyperion spíš ovladače na mobilní GPU? Jestli jsem se seknul, tak mě pls nekamenujte :)
Ještě jsi měl napsat, na jaký systém to chceš ;)
Tady máš drivery na XP: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Legacy/Pages/radeonaiw_xp.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.24〈 =English
Měl by stačiti tento display driver ;) https://a248.e.akamai.net/f/674/9206...-3_xp32_dd.exe
Re: ASROCK 775v88+ a Radeon 9600
Nakonec jsem vyměknul. Konstatuji, že tato kombinace není vhodná. Je klidně možné, že na desce, nebo na grafické kartě je něco nakopnutého (deska je z bazaru a grafika z PC, kde odešel MB a procesor). Je fakt, že na jiném PC grafika funguje bez problému. A MB jsem nakonec osadil grafikou s Radeonem 9550. Okamžitě po výměně zmizel žlutej trojúhelník u VIA CPU to AGP, systém kartu poznal a nechal si nainstakovat drivery. Na zkoušku (bez instalace driverů jsem zkusil i stařičkou Matrox kartu a i tu systém poznal a chodila bez problému.
Pro sebe jsem udělal závěr, že zkrátka některé kombinace nemusí fungovat.
Nicméně díky za odpověď i poskytnuté odkazy.
Jirka