1 Příloh-a(y)
Corel DRAW - chyba GUI (neviditelná tlačítka)
Potýkám se s hodně nepříjemnou botou v Corelu X3, kdy (ne pokaždé, ale velmi často) naběhne bez ikon na tlačítkách v postranním panelu a dalších částí GUI - viz. obrázek, červeně jsem zvýraznil chybějící prvky. Dělat z ne úplně malé části poslepu je na ránu...
Doporučovaná řešení (F8 na vyresetování prostředí, navýšení velikosti paměti, redukce počtu undo kroků) nefungují, NB má 1,5 GB RAM a povolený swap, ani tady by problém neměl být.
Nesouvisí to ani s železem, neboť stejný problém jsem kdysi v práci řešil v jedenáctce (na úplně jiných konfiguracích), kde pomohla reinstalace. Ta ale u mě nezabírá a ani při čisté instalaci systému nezůstane Corel v pořádku na dlouho.
pozn. - dělá to na notebooku, kde jej používám nejvíc, na stolních PC ne tak často a je zatím OK (jedno z PC je dokonce v identické SW konfiguraci).
Pokud se s tím někdo setkal, je ještě nějaký rozumný recept?
Na helplinku Corelu se se mnou po mailu odmítli bavit, ať si zavolám (licence student & teacher na 3 PC -> no support). Telefonicky samozřejmě vyřeším houby.
Díky...
Re: Corel DRAW - chyba GUI (neviditelná tlačítka)
Jakož to uživatel od verze 5 nahoru - jsem spokojen až s poslední verzí X4
ANO 13tka to dělala a pěkně mě to sralo... A pomohl pouze reinstal - ikdyž se to začas oběvilo znovu. Dokonce ve PhotoPaintu při této chybě v momentě kdys ukládal obrázek např 10x10px (prostě malej) o velikost 10kb - v momentě kdy ukládáš a dal bys "preview" (ikdyby by komprese byla 0) tak výsledný soubor by byl např 300kb.
A pak dělej malé obrázky na web.... No opravdu děs běs.
Ale jak říkám X4 už to nedělá !!! (nebo alespoň zatím ne)
Já s trialem čtrnáctky spokojený nebyl (líný žrout paměti a prostoru na disku), padala jak shnilé hrušky, proto jsem koupil X3, která je relativně nenáročná (rozhodlo to, že kromě dvou Athlonů X2 to používám i na notebooku s Pentiem M).
Nejméně problémů jsem měl s šestkou a devítkou...
Ale štve mě to, triky, které jsou doporučeny, prostě nefungují (F8 a reset), resp. nejsou řešením (reinstal).
Nikomu nepřeji komunikaci se supportem Corelu, protože to je jak z jednoho klasického vtipu o soudu s učitelkou z mateřské školky, coby následku obouvání jednoho páru bot nepříliš bystrému dítěti.
Za dva týdny jsme se dostali jen k tomu, že se mě zeptal, zda jsem vyzkoušel to, co jsem už na začátku napsal, že nefunguje a neřeší můj problém, pak se zeptal, jakou mám verzi programu (opět jsem to psal už v prvním textu).
To je výkonnost jak v naší státní správě...