Rychly dotaz na vypalenou sitovku...
Najednou mi zmizela ve windowsech sitovka, daval jsem to na svedomi W7 nedodelanym, ale sitovka nesviti ani kdyz je pocitac vyply, to by mela ne? Uz driv s ni byly problemy ze tak kazdy druhy den, mi neslo pripojit do site a pocitac se musel resetnout a pak uz to slo (myslel jsem ze je to soft zavada).
Tzn. jela, uz nejede a nesviti... je spalena?
A kdyz uz, mohlo by tato zavada zpusobovat, ze kdyz se mi ve W7 vypne pocitac, tak jako z se vypbem pritom vetraky se stale toci a musim to vypout na tvrdo?
Re: Rychly dotaz na vypalenou sitovku...
Něco podobného jsem viděl u kámošova kompu,na vině byl zdroj...jinak se všechno chová normálně?co kondíky na dece,nejsou nefouklé?nehřejí se?pokud máš doma alespoň voltmetr,pro jistotu změř alespoň 5a12V na molexu za chodu ale nejlíp vyzkoušet jiný zdroj aby to nešlo do hrobu všechno.
tak vypada to ze to bylo tema sedmickama, povypinal jsem vsechny ty napajeci profily a sitovka jede! dokonce se to i vypina, zdroj jsem promeril, ale rozpadl se mi merak :-D takze mam akorat na jedne hodne rozvetvene vetvi 13,5 a 5,8V ale je hodne rozvetvena a jsou na i ventilatory...
No,to je řekl bych dost vysoký napětí...bacha na to,pro sichr si někde pujč mulťák a oměř to.
JJ, to je moc, jako první by to asi odnesl disk a nebo věci v USB, zvláště u toho disku by to bylo nepříjemné. Už jsou to hodnoty mimo bezpečné limity (obě dvě). Bacha taky na to, už jsem to párkrát viděl, některé zdroje sami při zátěží když to nezvládají zvyšují napětí na větvích aby bylo stálé a místo 5v nebylo třeba 4,5. Ale občas se stává, že třeba přetížíš 12V větev (grafika přejde do 3D), on jí dorovná, ale na 5V se ti to zvedne z 5 na 5,6třeba. A to už je dost. A hlavně zdroj nereaguje okamžitě když pak grafika vypne, může tam bejt krátkodobej skok nahoru( kterej ani nelze změřit jak je rychelj ) třeba až k 7v, a v tu chvíli to může bejt konec elektroniky disku, atd.