Dostal jsem s k problému synchronizace SQL DB - neexistuje nějaký software pro synchronizaci?
Printable View
Dostal jsem s k problému synchronizace SQL DB - neexistuje nějaký software pro synchronizaci?
No trosku to rozved ... ktera db a jak by sis tu synchronizaci predstavoval.
Ja osobne mam zkusenosti s master/master synchronizaci MySQL - kdyz se to povede spustit tak to funguje prekvapive dobre.
Nu máme několik stejných DB, testovací, ostrou, testovací druhá, pak dále každý svou pokusnou na localhostu...
A třeba pokud v jedné se provede změna datového typu, či přidání atributu, změna vazby, indexace...tak ať se to nemusí složitě překopávat všude.
Replikace tohle umi - ale nevim jestli pouzivas prave MySQL.
http://www.howtoforge.com/mysql_mast...er_replication
Tj. tobe by asi stacilo master -> slave replikace smerem od ostre k testovacim db.
Nebylo by uplne easy pouzit nekdy pres noc backup ostry a obnovit ho do tech testovacich ? Prenaset data opacnym smerem je samo pitomost, neco pokusne zmenis a sejmes ostrou.
Nevyhoda tohodle systemu je, ze kdyz si neco dneska udelas, zejtra ti to zmizne. Takze nejjednodussi je aby si kazdej udrzoval svoji DB "na vyzadani".
Osobně se taky přimlouvám za tu metodu s backupem, je to nejméně rizikové.
Případně si to naskriptovat a jen kliknout v případě potřeby přenosu ostré do testu.
jj, nakonec jsem to prozkoumal a zjistil jsem že řádkovou replikaci aka rbr - row based replication umí mySql 5.1...my zatím jedeme na 5.0. Díky za tipy