Re: 26" LCD or 32" FullHD TV
muj postreh - mam na stole 24" fullHD monitor a pred jeho porizenim jsem zkousel jako poc. monitor i 32" HDready (1366*768) TV a na ni se pracovat nedalo. Rozliseni by se dalo prezit (prece jen ty uvazujes o fullhd), ale ta plocha - musel byt si sednout tak metr od TV.
Podle mě v tom žádnej zásadní rozdíl není. Televize jsou prostě monitory větších úhlopříček s tunerem a DO.
Jasně čím větší úhlopříčka tím větší body a tím "dále od těla".... mně osobně toto ale nějak nepřirostlo k srdci a vrátil jsem po testování zpět k 22" s fullHD....
Kolikrát se přistihnu že mě hry nebo film pohltí natolik, že se z nepochopitelného důvodu "saju" k monitoru co nejblíže :) což by mi u větších úhlopříček dělalo velké problémy :D
Nevím jak velký prostor kolem sebe máš ale i na 24" LCD s full HD se pěkně kouká na filmy z dálky....
Já mám 24" a můžu porovnávat s 30" co máme ve škole. Na práci by mi asi nejvíc vyhovovala 26" s 1920x1200, ty 30" maj 2560x1600 a tam má člověk problém, že je všechno malý a člověk se buď ztrácí v ploše nebo je moc daleko a blbě se to čte.
Na filmy platí, že ideál je mít 1920x1200 a úhlopříčka čím větší, tím lepší. Aby si člověk pořádně vychutnal fullHD film na 24" tak to znamená sledovací vzdálenost max 1 metr.
Co se týče tý 32" fullHD televize, já bych se toho vůbec nebál, respektive bál bych se jestli tam není nějakej rozdíl oproti počítačovýmu lcd například ve velikosti spár mezi pixelama, ale jinak bych do toho šel.
Ja v tomto momente mám cez klasický VGA kábel pripojené 32" LCD TV Samsung (1920x1080), doteraz som mal 21" Samsung CRT (používané na 1600x1200). Prvý deň mi trochu vadil hrubší raster, ale dá sa na to zvyknúť. Je dobré že teraz sa v kresle môžem kľudne oprieť a keď čítam nejaký drobnejší text, tak sa nemusím nakláňať. Čo mi ale vadí je to že ClearType písmo nie ja až také pekné ako na bežnom LCD s veľkou hustotou bodov a zároveň mi nevyhovuje pomer strán 16:9. Pre mňa je 1080 pixlov na výšku málo. Ja osobne si myslím že 30" LCD s pomerom 16:10 (1920x1200) by bolo už lepšie a ja osobne asi budem v budúcnosti hľadať 30" LCD s rozlíšením 2560x1600.
Kdysi jsem měl podobnej problém, ale celkově, televize má dle mého názoru lepší a poutavější obraz. Možná ne tak přesnej, pro grafika to nebude. A taky tu musí bejt většinou VGA, HDMI moc nefunguje, bejval s tim potíže a hlavlě inputlag. Ten je většinou na televizích zoufalej a to byl taky ten největší problém. Nakonec jsem zakotvil u loňské Sony W4000, ta ho vůbec nemá (jedna z mála televizí na světě), ještě jsem zkoušel různý samsungy a nebo letošní Sony V5500, jedno větší hrůza než druhá.
Potvrzuju, 32" LCD TV Samsung (B650) pres dsub ma sileny input lag, podle fotky o 50 az 80ms vetsi nez lcd v notebooku, takze hruza.. i na ikony se spatne trefuje mysi.
Ja na Samsung LE32A559 nemám takýto problém.
No jo, inputlag som neriesil, ale to by mohol byt problem - najma ak je to take sialene...
Asi predsa len zostanem na tej 26" LG...
Ta má taky inputlag. Ne jak ty televize, ale malinkej tam je, u hraní FPS by mi to vadilo.