instalace systemu na vice PC (TCP/IP)
Ahoj, vyzna se nekdo kompletne v problematice nalejvani images na vice PC pres sit?
Znam jen tu cast, kdy si na serveru spustim ghost server, a pak uz jen na klientskych pocitacich boot ze site, spusteni ghosta a po zadani hesla a volby v menu se aplikuje obraz na pocitac. Ted jsem ale v jine spolecnosti, kde nemame server a potrebujeme nainstalovat WinXP Pro SP3 + doplnky na cca 50ks novych PC.
Co vse k tomu potrebuji a musim udelat? Instalovat server? Jaky? Linux neumim, ale kdyz to nekdo vysvetli jdu i do toho. Jinak asi Windows 2003 server? Konfigurace? Nastaveni site, ovladac k sitove karte? Vsechny pocitace jsou konfiguracne totozne.
Moc dekuji za radu, popis, vysvetleni, odkaz (cesky pokud mozno).
Re: instalace systemu na vice PC (TCP/IP)
Co to zkusit např. přes Acronis ? Naistaluješ jednu vzorovou stanici, uděláš si image který buď vypálíš s Acronisem na boot DVD, nebo ho nakopíruješ někam na síť kde bude přístupný pro další. Na dalším PC bootneš z vytvořenýho DVD a obnovíš data z připravenýho image / z DVD nebo po síti /. Jedno PC zabere cca 5-10 minut a pokud je všude stejný HW tak není problém. Pokud by byl jiný HW, tak uděláš restore s "resetem" ovladačů a ty si XP po restartu najdou samy.
Diky! Vypada to zajimave. Myslim, ze takhle by to slo taky, pres DVD, nebo flasdisk. :-)
Citace:
Původně odeslal
Radim
Co to zkusit např. přes Acronis ? Naistaluješ jednu vzorovou stanici, uděláš si image který buď vypálíš s Acronisem na boot DVD, nebo ho nakopíruješ někam na síť kde bude přístupný pro další. Na dalším PC bootneš z vytvořenýho DVD a obnovíš data z připravenýho image / z DVD nebo po síti /. Jedno PC zabere cca 5-10 minut a pokud je všude stejný HW tak není problém. Pokud by byl jiný HW, tak uděláš restore s "resetem" ovladačů a ty si XP po restartu najdou samy.
Velice funkční je UDPCAST, a je i velmi rychlý. Využívá při komunikaci po síti multicasting i několik variant komprese. A hlavně je free.
Používám, doporučuji.
Diky za odpovedi. U toho Acronisu mam jeste dotaz, zaujal mne i pro osobni potreby ;-)
Udelam cistou instalaci woken+ostatni zaklad, bez dat uzivatele a vytvorim Image (cca 2-3GB). Tuto Image chci vypalit na DVD, ktere mi bude bootovat z mechaniky a rovnou nabidne moznost obnoveni prilozeneho obrazu na pocitac. Acronis umi vytvorit bootovaci CD/DVD, ale nevim jak tam vtlacit jeste ten soubor s obrazem disku. Princip je mit jednu placku pripravenou pro obnovu hotoveho systemu na pocitac bez zdlouhavych nekonecnych instalaci, aktualizaci, restartu apod.
Trial verze Acronis je oklestena o nektere funkce, nebo je omezena pouze o cas pouzivani?
Dekuji vsem :-)
Přiznám že DVD k instalaci dělá kolega ale pokud se nepletu tak si udělá ISO soubor a do něho potom v libovolným ISO editu vložit adresář s TIB souborem pro instalací a vše vypálí na DVD. Já jakžto osoba líná mám pro sebe jen boot DVD a aktuální instalační image si aktualizuju na flashce nebo externím USB disku. Je fakt že mít vše na jednom je podstatně pohodlnější.
O rozdílu mezi trial a full verzí nevím a ani jsem to nezkoumal.
Citace:
Původně odeslal
Radim
Pokud by byl jiný HW, tak uděláš restore s "resetem" ovladačů a ty si XP po restartu najdou samy.
Toto mě zajímá. Předpokládám, že je to záležitost Acronisu nikoliv restore z XP.
BTW: Umel by nekdo poradit jak zajistit pripojeni sdilenych slozek v PC (domena s AD), vsem uzivatelum. (Zkopirovanim do adresáře default user to nejde, navíc to musí jít udělat pod lokálním adminem)
Citace:
Toto mě zajímá. Předpokládám, že je to záležitost Acronisu nikoliv restore z XP
jj.. restoruje se dříve vytvořený image na nový HW s "resetem" všech původních ovladačů ze starého HW. Takže celkově vzato si přeneseš systém na novej HW bez nutnosti reinstalace OS a všech aplikaci, a pokud obovuješ data na větší partitions, přizpůsobí se nové velikosti.